Още един човек е задържан във връзка с атентата в Стокхолм

  • 24 април 2017 14:15

  • 2921
  • 0
Още един човек е задържан във връзка с атентата в Стокхолм
© Getty Images/Guliver

Едно лице е временно задържано вчера във връзка с разследването на атентата с камион от 7 април в Стокхолм, съобщи местната полиция, без да уточни каква е връзката на задържания с основния заподозрян, който е под стража, предаде Франс прес.

При атентата загинаха четирима - две шведки, един британец и белгийка, пометени от камион на най-оживената пешеходна улица в шведската столица. Петнайсет души бяха ранени. Никой не пое отговорност.

Трийсет и деветгодишният узбекистанец Рахмат Акилов призна, че е управлявал крадения камион, врязал се в тълпата, но следствието все още издирва негови евентуални съучастници. Разследващите обаче са задържали лице, за което не дават информация.

Най-късно около пладне в сряда прокуратурата трябва да реши дали и на втория задържан се налага арест като мярка за неотклонение.
Акилов е с неуреден статут в Швеция. През юни 2016 г. му е отказано право на пребиваване. Според разследващите той е работел нелегално в страната и е симпатизирал на джихадистите. Медиите писаха, че е баща на четири деца, разделен със семейството си, което не живее в Швеция, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2921 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини