Изслушват енергийния министър в парламента за българската позиция по преговорите на ЕК с "Газпр

  • 24 април 2017 10:34

  • 2998
  • 5
Изслушват енергийния министър в парламента за българската позиция по преговорите на ЕК с "Газпр
©

Държавните дружества са готови със своето становище. Срокът 4 май не е преклузивен - т.е. оттам насетне могат да се надграждат становищата. Това каза на брифинг в Министерски съвет служебният министър на енергетиката Николай ПавловНиколай Павлов Николай Павлов е служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е след среща на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със служебния премиер Огнян Герджиков във връзка с българската позиция по преговорите на Европейската комисия с "Газпром".

Има доста неясноти по предложените ангажименти от държавните дружества към "Газпром", вследствие на което самите дружества са подготвили въпроси, които ще бъдат изпратени на Европейската комисия най-късно до края на работния ден днес. Чакаме отговор и ако не получим необходимата информация, ще поискаме удължаване на срока, тъй като информацията не е достатъчна, уточни енергийният министър.

Ще инициирам изслушване и дебат в парламента. За изготвяне на национална позиция е необходимо всички парламентарно представени групи да бъдат запознати и да има общо становище. До края на седмицата ще бъда изслушан в парламента и ще бъдат подложени на дебат становищата на държавните компании, заяви Павлов.

По думите му в договора между България и "Газпром" няма забрана за реекспорт. В отговор на въпрос на въпрос Павлов обясни, че за да се стигне до договаряне на нова цена на парното, трябва да има нови преговори с "Газпром".

Бившият министър на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по определи срещата като ползотворна.

Политическият говорител на Нова република и бивш министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков заяви, че най-важното е, че темата е обсъждана публично. Това ще позволи и на по-широка експертна общност да се включи, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2998 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.04.24 | 22:42

5
естествено, че нямаме позиция, след като всички партии са на кремълска издръжка...мухльовци мазни !!!

2017.04.24 | 18:57

4
Зад него стои лайното Трайчо, дето обърка положението в икономиката.

2017.04.24 | 18:57

3
Трябва да има обесени мутро-сини престъпници за пропуснатите ползи от Южен поток.

2017.04.24 | 18:57

2
е нали държавната комисия преговаря ? 30% за бандитските организации в повече , данък министър на енергетиката , изродска държава

2017.04.24 | 14:36

1
Газпром ни показа руски размер, след 2019 няма да имаме нищо общо с него, ще се молим на Ердоган за газ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини