Българин за атаката в Париж: Имаше страх, ужас и паника

  • 21 април 2017 19:35

  • 10650
  • 4
Българин за атаката в Париж: Имаше страх, ужас и паника
© Gettyimages

Отначало никой не го взе на сериозно. Ние си помислихме, че има купон - всички гърмят. Обаче после, като видяхме тълпата от хора как се блъска, започнахме да се крием. По едно време видяхме един с калашник да стреля. Обаче той не стреля по хората, стреляше само по полицаи. Това разказва Георги Петров от Русе, който се оказва на метри от нападението в Париж.

Страх, ужас и паника“, това изпитал Петров.

„След по-малко от пет минути военните окупирали района и прибрали всички хора от улицата в подземен паркинг, продължава разказа си свидетелят пред БТВ.

Имаше паника и хората бяха изплашени. Просто ужасът, който видях, е неописуем. Хората излязоха от колите и тръгнаха да бягат”, разказва още той.

Нападателят, застрелял полицай и ранил още двама, е роден във Франция през 1977 г. Името му е Карим Шуфри. Той е осъждан за три опита за убийство, два от които – на полицаи. До тялото му снощи е била намерена бележка с клетва във вярност към „Ислямска държава”. Същата групировката пое отговорност за стрелбата, наричайки Карим с друго име.

Извършителят на нападението на „Шанз-Елизе” в центъра на Париж е Абу Юсеф Белгиеца, един от бойците на ИД", заяви „Ислямска държава” в комюнике.

Все още не е ясно дали става дума за объркване при идентификациите или Белгиеца е съучастник на Шуфри, който се издирва. Знае се, че Шуфри няма връзка с Белгия. Освен това изглежда, че „Ислямска държава” твърде бързо пое отговорност за атентата – което означава, че може да е очаквала атаката, но извършена от друг нападател.

Смята се, че бързата реакция на полицията вчера е предотвратила по-тежки поражения в центъра на френската столица. Стрелбата вероятно обаче ще повлияе на предстоящите президентски избори във Франция. Първият им тур е тази неделя, а вторият – на 7 май.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10650 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
KUCO

2017.04.22 | 14:41

2
romite iskame avtonomiq, skapani balgari

2017.04.22 | 14:41

4
parazitite ne mogat ds sashtestvuvat avtonomno!
dgd

2017.04.22 | 14:41

3
Marsh v Indiq togava .
Жени майки бачкат яко

2017.04.22 | 13:39

1
Въпреки наглия видео тероризъм- снимат и облъчват милиони на снимката с е вижда добра биосферна охра и Мулти оргазмена защита..поне 500 000 дами получават редовно оргазми с които дават несъзнателни указания за оправяне на пробиви в биосферата.

Добави коментар

Водещи новини