Още едно дете е със симптоми на хранително натравяне в Пловдив

  • 21 април 2017 15:20

  • 5340
  • 0
Още едно дете е със симптоми на хранително натравяне в Пловдив
©

Още едно дете от детска градина „Осми март“ е прието в Клиниката по инфекциозни болести в Пловдив със симптоми на хранително натравяне. Това каза Борислав Инчев, кмет на район „Южен“, на чиято територия се намира детското заведение.

Той допълни, че общо около 14 деца са проявили идентични симптоми.

Според него все още не е потвърдено, че децата са с хранително натравяне. "Те само проявяват такива симптоми. Служителите от Областната дирекция по безопасност на храните са изразили мнение, че не става въпрос за хранително натравяне, но се очакват окончателни резултати от взетите проби“, коментира Борислав Инчев пред Фокус.

Той обясни, че вчера следобед медицинската сестра в детската градина забелязва, че първоначално 8 и впоследствие още 3 деца проявяват едни и същи симптоми, свързани с повръщане и диария. „Тя се е свързала с родителите на децата, за да дойдат да ги вземат и да ги заведат на лекар, за да се установи причината. Едно от тези деца впоследствие постъпи в Инфекциозната клиника. Днес сутринта бяхме уведомени, че още трима родителите са се обадили да кажат, че децата имат подобни симптоми“, разказа Инчев.

По думите му в детската градина има записани 197 деца, като през вчерашния ден там са били 142 от тях. Днес са били само 71 деца. „Менюто, с което вчера са били хранени децата се е състояло от печена на фурна скумрия, гарнитура стар фасул с лютеница, супа топчета и банан като плод.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини