Харесайте facebook страницата ни

Плевнелиев за Радев: Не отива на българския държавен глава по никакъв начин да разделя нацията

© Булфото (архив)

Надявам се да има ясна коалиционна формула, която да бъде обяснена на народа, надявам се управленската програма да стане скоро публично известна.

Това посочи на брифинг пред журналисти Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на ... към профила - президент на България в периода 2012-2017 година. След като се намери устойчива формула за създаване на правителство, да се излезе пред българския народ и да се каже конкретно и ясно, да няма съмненията за едни формули от миналото като "3-5-8", коментира Плевнелиев. За Обединените патриоти той коментира, че много иска България да обогати европейската политическа сцена и европейския демократичен проект, като в един момент покаже, че у нас националистите могат да бъдат умерени, прогнозируеми и патриоти, с отказ от езика на омразата и с ясни ценности. Според Росен Плевнелиев служебното правителство е допуснало действия, които трябва да се посочат като неуспешни, като грешки. Плевнелиев даде като примери случилото се в МРРБ, което определи като скандал от мащаба на "Батко и братко", който ще има последствия за България. В МОСВ и в министерството на земеделието, и в много други важни министерства от гледна точка на европейската солидарност не видяхме никакъв прогрес и стъпки напред, смята Плевнелиев. Според него досега от всяко служебно правителство са успявали, освен с организацията на избори, да служат и много по-ефективно на нацията и да постигнат нещо голямо. За мен е трудно да дам оценка кое е голямото позитивно за нацията нещо, което това служебно правителство до момента е свършило, надявам се това да се промени, коментира Плевнелиев, според когото част от чистките в министерствата и на областни управители са били абсолютно ненужни.

Все пак служебното правителство направи избори, те бяха признати от всички политически субекти - в най-важната задача за това правителство сме свидетели на успех, коментира Росен Плевнелиев. Според Плевнелиев президентът Румен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш ... към профила е оставил усещането за постоянен и прекомерен натиск от страна на президентската институция към служебното правителство, което не бива да бъде така. Президентската институция е силна само тогава, когато гарантира силен баланс в държавата, смята Плевнелиев. Той каза, че продължава да желае успех и подкрепя президента Радев, въпреки че в месеците от края на мандата му той не го е търсил за съвет или подкрепа. Същевременно Плевнелиев е притеснен от според него първите грешки, допуснати от президентската институция, и ги посочва с надеждата, че курсът ще бъде коригиран. Според Росен Плевнелиев най-голямата от тях в тези три месеца е идеята за ограничаване на изборни права на българските граждани. Това безспорно ще създаде голям проблем на президента и може да прерасне в стратегическа грешка, от която се надявам той да се предпази, коментира Плевнелиев. Не отива на българския държавен глава по никакъв начин да разделя, той трябва да интегрира. Не отива по никакъв начин на българския държавен глава да ограничава конституционни права на български граждани, където и да са те по света, коментира отново Плевнелиев. По думите му той първо помислил, че може би това е някакво неразбирателство между институциите, но публичното обръщение на държавния глава разсеяло тези слухове. Това е грешка на държавния глава, което се надявам той да коригира, смята Плевнелиев. Според него не една, а повече държави се опитват да влияят на изборния процес в България. Той посочи Русия, станала инициатор по думите му най-мащабната кибератака в ден на избори и на референдум у нас, както и други държави.

На брифинга Росен Плевнелиев представи принципите и целите на учредената от него фондация "Решения за бъдещето", която се фокусира върху "мир, образование и иновации". Фондацията вече е активна и започва да събира дарения. Плевнелиев представи и международната си дейност след края на президентския си мандат - множество пътувания в чужбина - в Израел, САЩ и други държави. Росен Плевнелиев е бил приет за член на Трилатералната комисия.

Коментари
Коментари (33)
Коментирай
дуци (гост)
26.04.2017 | 18:19

Тоя гол охлюв пак изпълзя да сее зараза мръсника !

Рейтинг:
 
0
гошо (гост)
26.04.2017 | 18:19

Национален EVNпредател.

Рейтинг:
 
0
Николай Валюев (гост)
23.04.2017 | 11:08

От советского Информбюро: товарищ Радев опять обосрался. Извините пожалуйсто!

Рейтинг:
 
4
(гост)
23.04.2017 | 11:08

Тая пастирска се оказа голям капут!!!

Рейтинг:
 
1
KUCO (гост)
23.04.2017 | 09:45

romite iskame avtonomiq, skapani balgari

Рейтинг:
 
5
(гост)
23.04.2017 | 09:45

Ти и за сапун не ставаш се маймун, щото смърдиш!!!

Рейтинг:
 
1
УМИРАЙ МАТРЯЛ СМАЧКАН (гост)
22.04.2017 | 13:28

УМРИ КАФЯВА ЧУМО АНАДОЛСКА.КАЛАШНИК ИЛИ ВИНКЕЛ,АКО ИСКАШ И БУДЮР ДА ЦУНЕШ,КЕНЕФ СКАПАН.

Рейтинг:
 
3
ОТ ЗВЕЗДИТЕ ПРЕЗ ДЕНЯ (гост)
22.04.2017 | 23:52

СКИЙТЕ СЕ СОРОСОИДНИ ЗАРАЗИ И ОТПАДЪЦИ ОТ „ ОТВОРЕНО - ОТРОВЕНО „ ОБЩЕСТВО.НИКОЙ КАТО ТЕБ НЕ Е РАЗДЕЛЯЛ НАРОДА НИ. ВИЕ СТЕ ВРЕДНИ И ОПАСНИ И СЛУЖИТЕ НА ДЯВОЛА

Рейтинг:
 
1
(гост)
22.04.2017 | 23:52

Тоя хахо от къде изпълзя ??????

Рейтинг:
 
2
Х (гост)
23.04.2017 | 11:09

Ти да не би да я обедини? Генералът обединява, вие сте,които разединявате и унищожавате и нация, и държава. И крадете. Колко имота построи, а ние умираме от глад и без лекарства, бившо президентче? За какво се мислиш?

Рейтинг:
 
5
(гост)
23.04.2017 | 11:09

Къде я видя тая разделена нация педал ненормален?! Нали ти беше срещу национализма.. П У Т К А заспала!

Рейтинг:
 
10
G (гост)
23.04.2017 | 11:09

Плевнелиев е наи големият български президент от 1944 г. до сега !!! Чест и слава господин президент !!!

Рейтинг:
 
51
(гост)
23.04.2017 | 11:09

da goiba ugazo ,pastirka gadna !

Рейтинг:
 
1
(гост)
23.04.2017 | 11:09

Плевнелиев е най големият български ПРЕДАТЕЛ президент ПРЕДАТЕЛ от 1944г.

Рейтинг:
 
8
Анализатор (гост)
23.04.2017 | 11:09

Ко ? ННЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!

Рейтинг:
 
2
(гост)
23.04.2017 | 11:09

ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ НЕ РУСКИ АГЕНТ

Рейтинг:
 
46
(гост)
23.04.2017 | 11:09

достоен педало-краварска подлога е, и национален предател на род и родина.

Рейтинг:
 
8
(гост)
22.04.2017 | 23:54

Народът го кълне! Народът вече РАЗБРА! Пожеланието към него и към всички като него е: Колко е достоен за народа ни - толко да е жив и здрав! Нема лошо!

Рейтинг:
 
7
1 2 3
 
Добави Коментар