Харесайте facebook страницата ни

Аз не се нуждая от Вас, но Вие се нуждаете от мен...!(снимки)

© GettyImages/Gulliver

Живеем на планета създала милиони форми на живот. Непрекъснато се бием в гърдите за постиженията, които човечеството е достигнало. Измислихме крушката, открихме пеницилина, изстреляхме совалки в космоса, построихме толкова високи сгради, които пробиват облачната покривка, но не се научихме да уважаваме Майката Природа.

По случай 22 април - Денят на Земята, решихме да ви напомним колко важно е опазването на околната среда и климата. Образованието е в основата на прогреса. Ние трябва да дадем възможност на всеки със знанието и да вдъхновим действия в защита на опазването на околната среда.

Ако все още си мислите, че нищо не зависи от нас, гледайте документалният филм с Леонардо Дикаприо “Преди Потопа”. Лентата с носителят на “Оскар” ще ви пренесе из най-силно засегнати от глобалното затопляне места по света – тропически гори, ледници и рифове, а актьорът се среща с личности като папа Франциск, Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е ... към профила и Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в ... към профила в името на спасението на Земята.

"Аз нямам нужда от хората, но хората имат нужда от мен," казва Майката Земя с гласа на Джулия Робъртс в клип от кампанията "Природата говори“ на Conservation International."Някои ме наричат ​​природа, други - Майката Природа
Тук съм от повече от 4,5 милиарда години
22 500 пъти по-дълго, отколкото сте вие
Истината е, че не се нуждая от хората, но те имат нужда от мен
Да, бъдещето ви се крепи на моите плещи
Когато процъфтявам, процъфтявате и вие
Когато рухвам, страдате и вие..
Но аз съм тук от еони
Изхранвала съм видове много по-величествени от човека
Унищожавала съм от глад видове по-велики от Вас
Моите океани, моята почва, моите течащи потоци, моите гори,
Всички те могат да ви приютят или да ви изоставят
За мен няма значение дали ще изберете да ме почитате, или да ме пренебрегнете
По един или друг начин, вашите действия ще определят Вашата съдба, не моята
Аз съм Природата
Аз ще пребъда
Аз съм подготвена да еволюирам
А вие?

Можем да изберем да прекарваме дните си, хвърляйки въглероден диоксид наоколо като конфети, но поколения след поколения, природата винаги ще има последната дума. Ако не дадем на планетата уважението, което заслужава, ще достигнем момент, в който хората вече са изчерпали толкова много ресурси, че нашата велика цивилизация, подобно на толкова много преди нея, ще загине.

Денят на Земята ще бъде отбелязан с различни прояви и у нас. Млади колоездачи от Гоце Делчев ще проведат колопоход. Стартът ще е в 10.00 часа с двора на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий. Учениците във Враца пък ще могат да гледат анимационния филм “Ози Озон”, който ще запознае децата по интересен и достъпен начин със значението на озоновия слой за живота на планетата. Младежите в Перник път ще отбележат денят с фотографска изложба, творчески работилници и образователни игри. "Изборът е твой" е изложба, която цели да провокира перничани да се замислят дали пазят града си чист и да ги подтикне към по-разумно изхвърляне на боклук.

Автори: Борислава Замфирова, Нора Виткова

Коментари
Коментари (6)
Коментирай
Истината (гост)
22.04.2017 | 09:39

Аз съм на принципа: "След мен потоп" ...

Рейтинг:
 
1
(гост)
22.04.2017 | 09:39

Nie proshtavame,zatova sme na dova deredje,prirodata nikoga-edin den shte ni otmasti jestoko...

Рейтинг:
 
6
Иван (гост)
01.08.2017 | 09:22

Да ti SERA на природата!

Рейтинг:
 
17
(гост)
01.08.2017 | 09:22

ivane az da ti sera u ustata

Рейтинг:
 
5
1 (гост)
12.05.2017 | 11:03

Че то лайн0то може ли да сер.е ?

Рейтинг:
 
5
(гост)
21.04.2017 | 22:48

а аз - на теб!!!

Рейтинг:
 
5
 
Добави Коментар