Шефът на ЕП: Ще браним правата на европейците на Острова

  • 21 април 2017 11:35

  • 3290
  • 3
Шефът на ЕП: Ще браним правата на европейците на Острова
© gettyimages (архив)

Ние ще полагаме всички усилия правата на европейците, живеещи във Великобритания, да бъдат спазвани, каза председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент, пише лондонският в. Гардиън.

Лидерът на законодателите на Европейския съюз заяви, че ще налага вето върху всяко едно предложение на Лондон за Брекзит (излизането на Великобритания от блока), ако в него не се гарантират правата на хората с гражданство на останалите в 27-те страни-членки на политическия съюз.

Италианският политик също влезе в задочен спор с премиера на Обединеното кралство Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в. Ние можем да приемем обратно Великобритания, ако на предсрочните избори за парламент хората променят своето решение и гласуват за проевропейски политици. По-рано министър-председателят в Лондон заяви, че след задействането на член 50 от Лисабонския договор, предвиждащ излизане от ЕС, няма път назад.

Британският парламент на 19 април гласува за провеждането на нови избори. Депутатите подкрепиха искането на Мей, която се мотивира с необходимостта от по-силни позиции при преговорите с Брюксел за напускането на блока. Премиерът на Кралството на 28 март изпрати до ЕС, в което дава старт на дискусиите по Брекзит, след като на 23 юни над половината от жителите на Острова решиха да прекратят над 40-годишното членство на страната си в блока. Очаква се Великобритания да напусне ЕС до началото на 2019 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3290 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.04.22 | 01:46

3
А, явно европейците на острова вече са малцинство! И за това ли Терезка забранява на други европейци да стъпват там? Англия да не би да става мюсюлманска държава?
hiram abif

2017.04.21 | 18:06

2
ste branish,mainata si ste branish dyrt pedal.

2017.04.21 | 17:58

1
Щете или не щете,Англия е част от Европа и всички европейци трябва да се разбирате на взаимоизгодна основа,вместо да се карате.Заравяйте томахавките и се разберете като хора!

Добави коментар

Водещи новини