Проверяват още един хоспис на ужасите

  • 21 април 2017 11:18

  • 37422
  • 5
Проверяват още един хоспис на ужасите
© Novini.bg

Втори дом на ужасите разследва полицията и прокуратурата.

Той отново е на д-р Йорданка Неферова и се намира в Банкя. В него са били открити 30 старци, а в момента им се правят изследвания дали са били упоявани като обитателите на хосписа в Елин Пелин, пише "Телеграф". Първият дом за стари хора в Елин Пелин беше щурмуван преди седмица след сигнал на пенсионер, че е бил упоен и накаран да си прехвърли имотите на собственичката на дома. Ченгета и служители от РЗИ откриха упойки и наркотични лекарства, а документи за тях-не. В резултат бяха арестувани д-р Неферова, полицаят от 9 РПУ Бисер Докторов и зам.-шефът на хосписа Бойко Стоянов.

Веднага след като случаят с хосписа в Елин Пелин започнал да се разплита, ченгета, прокурори, социални и експерти от РЗИ влезли и в дома на Неферова в Банкя. Проверка показала, че той работел на черно, като не били открити документи нито колко обитатели има вътре, нито откога са там, на практика нямало никаква отчетност, споделиха обвинители. По думите им там били открити 30 възрастни хора. Тъй като имало съмнения, че и там ги упояват, взели проби от урината им за изследвания. Местни хора, които живеят близо до хосписа в Банкя, разказаха, че от дома преди две години изчезнал дядо. Той бил открит по-късно удавен в гьол близо до ж.п. линиите. „Тогава се говореше, че сам е избягал, но се е удавил. Никой повече не повдигна темата“, коментираха хора от Банкя.

Тепърва спецекипа от ченгета и прокурори ще проверява дали хората от дома на ужасите в Банкя имат близки, прехвърляли ли са имоти на Неферова и как са попаднали там. Изискана е и справка от кметството колко смъртни акта са издадени на обитатели на дома. В Елин Пелин те са 9 за година и три месеца. За сина на д-р Неферова - Божидар пък вече е издадена европейска заповед за арест. Той е търсен от Германия, защото е уличен, че е точил кредитни карти. У нас го дирят за разпит в аферите с имотните измами. Самата докторка, която е невроложка и работи в 3-та градска болница в София, обяви преди няколко дни, че хората сами й прехвърляли имотите си, а тя не ги упоявала.

Районната прокуратура в Елин Пелин обяви вчера, че са повдигнати обвинения вече на д-р Неферова, полицаят Докторов и Бойко Стоянов, затова, че държали два дни дядо Димитър упоен в дома на ужасите. Деянието било извършено по начин опасен за здравето на пострадалия, чрез ограничаване на възможността за свободно придвижване и прилагане на лекарствени препарати, съдържащи наркотични вещества. Освен това Неферова държала забранени илачи без разрешение. Става въпрос за ампула Фентанил, таблетки Лексотан, Трамадол и Ксанакс, с които били упоявани старците.


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
37422 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2017.09.14 | 16:50

5
Ето в какво се превърнаха българските докторя! Добре объчени мафиоти за бързо печелене на пари! Той Бог ви гледа, господа докторля!
Веселин Василев

2017.05.10 | 06:09

4
Още ще намерите.
Боб

2017.05.10 | 06:09

3
Какво тук значи някаква Хипократова клетва! Нови морални ценности са наложени - Граби, лъжи, кради, упоявай. Сега ще гледаме и другата серия...как корумпираните съдии оправдават докторката и тя продължава необезпокоявано да убива стари хора! С какво е по-добра от ц и г а н и т
Лили

2017.05.08 | 13:45

2
Колко европейско звучи ужас

2017.04.27 | 05:45

1
pulni gluposti i narejdane.iskat da im vzemat biznesa.6to ne sob6tavat za horata na koito sa pomognali i sajivili?a???nadqvam se skoro da osvobodqt vsi4ki i da prodaljavat da pomagat na starite hora.+tova ako ne znaetye vsi4ki hospisi v sveta rabotqt na tozi princip.osvobodete horata vednaga.

Добави коментар

Водещи новини