КНСБ: Устойчивото нарастване на доходите трябва да стане основен приоритет (видео)

  • 21 април 2017 11:03

  • 5750
  • 6
КНСБ: Устойчивото нарастване на доходите трябва да стане основен приоритет (видео)
©

Две основни теми представи КНСБ на пресконференция - приоритетите за управление на новото правителство, създаващо се през 2017 година и анонса за ежегодния доклад за доходите.

Подкрепяме проевропейските позиция на документа, който ще определи бъдещето управление на България, каза Пламен Димитров.

Българското председателство на ЕС е важно, но не ни стигат приоритетите, които са заложени там за живота на обикновения български гражданин.

Доходите и преодоляването на бедността трябва да бъдат основни цели, каза той.

Според КНСБ секторът финанси би трябвало да бъде по-напред като приоритети. Според шефът на КНСБ в програмата тази тема е засегната хаотично.

Трябва да се почне от финансите - те предопределят макро рамката и основните процеси на разпределение, каза Пламен Димитров.

Устойчивото нарастване на доходите трябва да стане основен приоритет през следващите 4 години, смятат от КНСБ. Димитров заяви, че имат сериозни претенции към данъчната политика.

В сектор икономика от КНСБ не виждат визия за стратегическо  и устойчиво развитие. Облекчаване на взаимоотшенията на гражданите и администрацията, искат от КНСБ.

Готови сме да предложим на бъдещото правителство своите разработки, които показват къде има условия за нови инвестиции и нови предприятия.

По думите на Пламен Димитров от бъдещето на енергетика зависи как ще се управлява в бъдеще държавата.  В енергийната стратегия на България искаме да видим как ще бъде гарантира енергийната сигурност на България, каза лидерът на КСНБ.

Кои мощности ще бъдат развивани като нови - това искаме да видим през следващите 4 години, заяви той. В енергийната стратегия искаме да видим какво правим с емисиите.

По отношение на социалната политика от КНСБ заявиха, че липсва борбата с бедността и грижата за повишаване на жизненото равнище.

 

 

Последвайте канала на

Нора Виткова
5750 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Работеща бедна

2017.04.22 | 12:30

6
Тоя се изрови от нафталина. Не ни трябват декларации а всички вън на площадите. Вижте в другите страни как се отстояват доходи и пенсии.

2017.04.22 | 12:30

5
това е само за пред медиите , а договореността с политическите сили не сме я виждали , няма и да я видим , защото там няма нищо , сега е биене на тъпана за усмиряване на недоволството
Х

2017.04.22 | 12:30

4
На това увеличение с по няколко лева на доходите, при много по-голямо повишаване на цените и сметки НАРАСТВАНЕ НА ДОХОДИТЕ ЛИ ГО НАРИЧАТЕ?! Абе хора, светът ви се смее, а пък нас ни съжалява!!!

2017.04.22 | 12:29

3
Как да му повярваш?!
Х

2017.04.22 | 12:29

2
В България никога не се е чувствало, че има ПРОФСЪЮЗИ. Живот си живеят, а винаги са били с много високи заплати - НЕЗАСЛУЖЕНО. Защото нищо не вършат, може би затова ги възнаграждават?
hiram hiram hiram

2017.04.21 | 17:45

1
krajbite ste narastnat pri BOKO pak.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини