Харесайте facebook страницата ни

Какво не знаем за равиолите

Равиолите се водят вид паста и са едно от най-любимите ястия не само за италианци, но и за голяма част от населението на света. Има стотици начини за сервиране и приготвяне на вкусното ястие.

Дали с кайма, с пиле, със зеленчуци, със сметанов или доматен сос, те са подходящи за хапване по всяко време. foodpanda, подбра забавни факти за италианския специалитет, които не знаете.

    •    За първи път се приготвят равиоли във Венеция през 14-ти век.
    •    20 март е обявен за национален празник на равиолите.
    •    Обикновено се варят и сервират с добре овкусен сос.
    •    В някой части на Италия готвят равиолите директно в сос.
    •    Тестото се приготвя лесно- яйце, брашно, сол, зехтин, вода.
    •    Големината на равиолите е колкото супена лъжица.
    •    В Индия равиолите са познати като „Гуия“, което е национално ястие, но се приготвя с пълнеж от сладко, сухи плодове, захар и смес от подправки.
    •    В Русия равиолите са известни като пелмени.
    •    Световният рекорд за най-много приготвени равиоли се поставя в Санкт Петербург през 2013 година.
 

Автор:
Нора Виткова
Коментари
Коментари (0)
Коментирай
 
Добави Коментар