Нови сблъсъци във Венецуела (видео)

  • 21 април 2017 07:26

  • 1221
  • 2
Нови сблъсъци във Венецуела (видео)
© gettyimages

В Каракас вчера избухнаха сблъсъци между полицията и протестиращи срещу президента социалист на Венецуела Николас Мадуро, след демонстрациите в сряда, в които бяха убити трима души, предаде АФП.

Вчерашните протести се състоха в източната част на венецуелската столица. Протестиращи замерваха с камъни полицаите, които отвръщаха със сълзотворен газ и гумени куршуми, за да им попречат да достигнат центъра на Каракас по автомагистрала. Хиляди души участваха в демонстрацията. Най-малко 565 участници във антиправителствени демонстрации във Венецуела в сряда са били арестувани, съобщи местният правозащитен адвокат Алфредо Ромеро, цитиран от ТАСС. Задържани остават 334 души.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова всички замесени в напрежението във Венецуела да вземат нужните мерки за избягване на сблъсъци и улесняване на възобновяването на диалога, предаде БТА, цитирайки АФП. "Призоваваме да се направят конкретни стъпки от всички страни за намаляване на разделенията и създаване на необходимите условия за справяне с предизвикателствата пред страната за доброто на венецуелския народ", се казва в изявление на Гутериш.

"Призоваваме правителството и опозицията на Венецуела искрено да се ангажират за възобновяване на диалога, особено по основните въпроси, които бяха решили да обсъдят, включително баланса на властите, графика на изборите, правата на човека и социалноикономическото положение", се уточнява в изявлението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1221 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.21 | 17:59

2
Умните и красивите
май

2017.04.21 | 08:28

1
са гладните...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини