"Ислямска държава" пое отговорност за нападението над полицаи в Париж (видео)

  • 21 април 2017 01:31

  • 18063
  • 0
"Ислямска държава" пое отговорност за нападението над полицаи в Париж (видео)
© Getty Images/Guliver

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата в четвъртък на бул. "Шанз-Елизе" в Париж, при която загина полицай, съобщи АФП, като се позовава на пропагандната информационна агенция на джихадистите "Амак".

"Извършителят на нападението на "Шанз-Елизе" в центъра на Париж е белгиецът Абу Юсуф и той е един от бойците на "Ислямска държава", се казва в съобщението.

При стрелба на оживения централен булевард във френската столица на 20 април вечерта загина един служител на реда, а други двама негови колеги бяха ранени. Смята се, че нападателите са били двама, като единият от тях е ликвидиран, а другият е успял да се изплъзне.

Засега мотивите за атаката не са ясни, но се предполага, че полицаите са били мишена на целенасочено нападение. Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 съобщи, че се проучва версията за терористичен акт, а антитерористичното подразделение на прокуратурата започна разследване. Самоличността на убития нападател още не е установена, съобщиха френските власти, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
18063 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини