Стрелба в центъра на Париж, убит е полицай (видео+галерия)

  • 20 април 2017 23:16

  • 39430
  • 4
Стрелба в центъра на Париж, убит е полицай (видео+галерия)
© Getty Images/Guliver

Един френски полицай бе убит, а други двама тежко ранени при стрелба на централния булевард "Шанз-Елизе" в Париж, съобщиха френски медии.

Стрелбата е била открита около 21.00 часа местно време до номер 104 на известния парижки булевард. "Малко преди 21.00 часа една кола се изравнила с полицейски автомобил, от нея излязъл мъж и открил огън, доколкото знаем - с автоматично оръжие, по автомобила на полицията. Той убил един от полицаите и тръгнал да бяга, като междувременно взел на прицел други полицаи", каза пред телевизия Бе Еф Ем говорителят на вътрешното министерство Пиер-Анри Бранде.

Мъжът е успял да рани други двама полицаи, след което е бил застрелян от силите на реда, каза говорителят, като подчерта, че полицаите са били мишена на целенасочено нападение. Той отбеляза, че обстоятелствата около нападението засега не са установени и е твърде рано да се каже какъв е мотивът за атаката.

При стрелбата има и леко ранен турист.

Полицията е затворила булевард "Шанз-Eлизе" и още няколко улици в централната част на френската столица. На място са над 20 полицейски коли, над района кръжи хеликоптер.

Според полицейски източници много е вероятно да става въпрос за терористичен акт.

Антитерористичното подразделение на парижката прокуратура започна разследване на стрелбата тази вечер на булевард "Шанз-Елизе", съобщи прокуратурата, цитирана от Франс прес. Френският премиер Бернар Казньов пристигна в Елисейския дворец за кризисно съвещание с президента Франсоа Оланд. След съвещанието Оланд заяви, че се проучва версията за терористичен акт.

Френските власти засега не разкриват самоличността на стрелеца, но по неофициална информация той е бил под полицейско наблюдение.

На пресконференция в Белия дом президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви: "Изглежда става дума за терористично нападение...никой не знае кога ще приключи всичко това".

Стрелбата става три дни преди първия тур на президентските избори във Франция, която е в извънредно положение след вълна от безпрецедентни джихадистки атентати от 2015 г. насам, отнели живота на общо 238 души.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
39430 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.04.21 | 22:25

4
Сигурно е някой тибетски монах тоя път ?!
shveik

2017.04.21 | 14:47

2
в българия умират от затлъстяване
1

2017.04.21 | 15:33

3
Кво ни занимавате с глупости бе. Някакви идиоти нападнали полицейска кола. На кого му пука. Полицаи умират всеки ден, включително и в България, но понеже не е в Париж, не е интересно
Пешо манафа

2017.04.21 | 08:41

1
Абе кмета на Париж колко хора СА?

Добави коментар

Водещи новини