Земеделският министър посрещна делегация от Китай (снимка)

  • 20 април 2017 21:51

  • 3778
  • 0
Земеделският министър посрещна делегация от Китай (снимка)
© МЗХ

Министърът на земеделието и храните проф. Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян се срещна с Цюан Чжъчжу, заместник-председател на Общокитайската федерация на промишлеността и търговията, водената от него делегация. Това съобщиха от Министерство на земеделието и храните /МЗХ/. Двамата са обсъдили сътрудничеството в областта на селското стопанство между двете страни.

Министър Бозуков е заявил, че МЗХ и Българската агенция по безопасност на храните работят в добро сътрудничество с Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на КНР за финализиране на всички открити процедури за внос в Китай на български селскостопански и хранителни продукти. Той е изразил желание за по-скорошно приключване на процедурите за изпълнение на изискванията за внос в Китай на тютюн, пресни череши, праскови и сливи, всички видове месо, живи птици, комбинирани фуражи и фуражни добавки и премикси, което ще създаде условия за значително увеличаване на изнасяните български продукти.

България е заинтересована не само от развитието на двустранните търговски отношения, но и от привличането на китайски инвестиции. Министерството оказва пълно съдействие и насърчава всички инициативи и съвместни проекти между български и китайски фирми, които са в интерес на развитието на взаимноизгодното двустранно сътрудничество в областта на земеделието и храните.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3778 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини