Австралия затяга правилата за придобиване на гражданство

  • 20 април 2017 18:05

  • 7371
  • 1
Австралия затяга правилата за придобиване на гражданство
© Gettyimages

Австралийските власти възнамеряват да затегнат правилата за придобиване на гражданство, като предвиждат да се изискват по-добри умения по английски, по-дълго пребиваване на австралийска територия и доказателства за интеграция, например наличие на работа, предадоха световните агенции.

Премиерът Малкълм Търнбул заяви днес, че новият тест за придобиване на гражданство ще отразява австралийските ценности, а не както е сегашният формат, да се попълва верният от изброените отговори. "Правим това с цел да укрепим нашето мултикултурно общество и нашите ценности", каза той пред репортери в Канбера.

"Австралийското гражданство би трябвало да бъде уважавано, ценено. То е привилегия", заяви Търнбул, цитиран от БТА.

Кандидатстващите за австралийско гражданство ще трябва да владеят добре английски и да са имали постоянно жителство за поне четири години, а не само една, както е в момента.

По думите му промените не са насочени срещу която и да е религия, а срещу определени манталитети. "Те са насочени към хора, които може да мислят, че домашното насилие е нещо нормално. Е, то не е", каза той.

Новият тест за гражданство ще включва въпроси за това дали кандидатите пращат децата си на училище, дали ходят на работа - ако са в работоспособна възраст, дали участието в градски банди е австралийска ценност. На кандидатите ще бъдат задавани въпроси за домашното насилие и дали смятат, че е нормално някой да бие жена си. В теста ще бъдат засегнати също така теми като детските бракове и осакатяването на женските гениталии.

Австралия има едно от най-високите нива на имиграция в света - една четвърт от австралийците са или родени в чужбина, или поне единият от родителите им е роден в друга държава.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7371 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.14 | 11:39

1
Австралия да разлаби докато се изселят там седерастите и после да затегне връщането.

Добави коментар

Водещи новини