Училищни и обществени сгради в Златоград са с нови отоплителни системи

  • 20 април 2017 14:57

  • 1919
  • 0
Училищни и обществени сгради в Златоград са с нови отоплителни системи
© Wikipedia

Община Златоград приключи проект на стойност над 1 млн. лева за реконструиране на отоплителните инсталации в няколко училища, детски градини и сградата на администрацията, съобщиха от ръководството на Общината на пресконференция, представяща резултатите от проекта "Реконструкция на котелно и отоплителни системи в сградите на ОУ"В. Левски", СОУ "Антим I", Общинска администрация, ДГ "Радост" гр. Златоград и ДГ "Щастливо детство" с. Старцево".

Проектът е одобрен и финансиран по Програма BG04 "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Предоставената безвъзмездна финансова помощ по проекта е на обща стойност 1 028 810 лева или 526 022 евро.

В първия етап е извършена реконструкция на котелната инсталация и отоплителната система в Общинската администрация и училищните сгради на ОУ "Васил Левски" и СОУ "Антим I" в града. Втората фаза на проекта включва обновяване на отоплителните системи и котелното в детските градини "Радост" в Златоград и "Щастливо детство" в с. Старцево.

Доставените и монтирани нови котли са с възможност за комбинирано изгаряне на пелети и дърва. С използването на пелети като алтернативен източник се подобрява енергийната ефективност. При реконструкцията са обновени отоплителните тела и тръбната мрежа в публичните сгради, включени в проекта. Като резултат се очаква да бъдат значително снижени разходите за отопление.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1919 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини