Харесайте facebook страницата ни

Кога си тръгва априлският студ? (видео)

© Getty Images/Guliver

До събота ще продължат валежите от сняг. След това започва доста сериозно затопляне и в сряда температурите ще бъдат над 20 градуса. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

Това, че вали сняг, не е нещо уникално за този период. Миналата година на 27-28 април също беше студено, отбеляза доц. Рачев.

Климатологът не се притеснява, че през последните дни прехвърча сняг, който не се задържа, но е сериозно обезпокоен от това, че в събота ще се застуди и температурите ще бъдат отрицателни. Това ще навреди на реколтата и най-вече на плодните дръвчета, което ще ни лиши от земеделска продукция. Няма нищо страшно и феноменално, че веднъж на пет години вали сняг на над 500 метра надморска височина през април. Това е нашият климат – няма връщане на зимата, такава е пролетта, заяви доц. Георги Рачев.

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Коментари
Коментари (3)
Коментирай
Спрете фаровете през деня поне (гост)
21.04.2017 | 10:22

има открити пробиви в отбраната на важна цивилизация която отглежда хора и дървета с цел биосферна охрана

Рейтинг:
 
0
МВР е виновно (гост)
21.04.2017 | 10:21

Цъфналите ябълки подават че виновни са полицаите ..Вместо да арестуват наглите престъпници принуждаващи водачите да увреждат земята с холограми и фарове през деня те глобят редовните .Уврежданията са застрашили оцеляването на всички..

Рейтинг:
 
0
(гост)
21.04.2017 | 16:13

Когато се разкарат мутро-седесарите от властта и времето ще се оправи.

Рейтинг:
 
11
 
Добави Коментар