Три жертви на протестите във Венецуела (видео)

  • 20 април 2017 06:41

  • 3375
  • 2
Три жертви на протестите във Венецуела (видео)
© Getty Images

Загиналите при вчерашните протести във Венецуела станаха трима.

Карлос Ромеро, на когото оставали само три дни, докато навърши 18 години, отивал да играе футбол с приятелите си, когато попаднал на проправителсвени милиции, които били обградили протестиращи, каза представител на семейството. Той заяви това въз основа на разкази на хора, които отвели момчето в болница, след като било простреляно, предаде Асошиейтед прес.

Засега няма потвърждение милициите да са застреляли момчето, а представители на властите изразиха съмнение за разказа за смъртта му, като заявиха, че момчето било убито при опит за нападение.

В западния град Сан Кристобал 23-годишня жена на име Паола Рамирес била застреляна от подобни групи, заяви кметът Патрисия Гутиерес. По думите й групите, които били на мотоциклети, обграждали демонстрантите, докато се прибирали.

Сержант от Националната гвардия е бил застрелян от снайперист по време на "протести с насилие" в щата Миранда, а полковник е бил ранен, написа в Туитър омбудсманът Тарек Сааб, цитиран от Ройтерс.

Мадуро, който произнесе реч на по-голямо контрашествие на негови привърженици, заяви, че има "силно желание" за скорошни избори, и отново призова за диалог, като по думите му имал предложение, което искал да направи на опозицията.

"Днес те опитаха да завземат властта със сила и ние ги победихме", каза той.

Мадуро призова привържениците си да се готвят за изборна победа, предаде ТАСС. По думите му венецуелците трябва да се готвят за победа над десните сили, които с подкрепата на чуждестранни сили възнамеряват да устроят държавен преврат.

"Искам да спечеля тази битка и искам народът да се готви за това да я спечелим мирно, с гласуване, да сме готови за скорошна и пълна победа на изборите", заяви той, цитиран от Венецуелската информационна агенция.

Над 400 души са задържани при вчерашните протести, заяви адвокатът Алфредо Ромеро, ръководител на венецуелска неправителствена организация.

Вестник "Насионал" съобщи, че пострадалите са най-малко 42.

Опозиционният лидер Енрике Каприлес обяви, че днес ще има още протести, предаде ДПА.

Последвайте канала на

БТА
3375 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.20 | 11:20

2
каприлес би изтрепал всички хора във Венецуела за да се докопа до перола

2017.04.20 | 11:20

1
МАДУРО ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ СЪС СИГУРНОСТ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини