Жельо Бойчев: Очаквайте от БСП отговорно поведение

  • 19 април 2017 19:09

  • 3379
  • 5
Жельо Бойчев: Очаквайте от БСП отговорно поведение
© БНТ

Надявам се колкото и да е животът на това Народно събрание, то да бъде полезно за страната. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Жельо Бойчев.

Ние сме дали една много сериозна заявка да сме алтернатива на управляващите. Всичките ни предложения, дадени днес от председателя на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, ще бъдат претворени в законодателни проекти и решения, заяви Бойчев.

В България се очертаха големи разделиртелни линии, а преди да бъдем народни представители, ние сме български граждани. Цялата ситуация в региона предполага обединителни действия. Очаквайте от БСП едно отговорно поведение, подчерта социалистът.

Пред България има изключителни предизвикателства, което предполага българската страна първо да има позиция. Към момента нямаме единна национална позиция за случващото се в Турция и в Македония например. Това няма как да не ни тревожи. Имаме и друго предизвикателство – председателството на Европейския съвет. Не искаме фокусът да е само кетърингът на председателството, а какви теми ще поставим. И за бъдещето на Европа. Ние сме за обединена, силна и солидарна Европа, запазване на кохезионната политика и зачитане на националните интереси, изтъкна народният Бойчев.

Той коментира, че левицата има 47 нови народни представители и така отговаря на искането на хората за промяна. Бойчев обясни, че още днес БСП е внесла искане за изслушване на трима министри по проблема с урана във водата на Хасково. Той цитира данни от изследване още от края на миналата година, според което наличието на уран е било констатирано и е имало предписание да не се ползва за пиене. Искаме да знаем, защо тази информация е била укривана, ако с това е увредено здравето на хората. Оказва се, че редица институции са знаели за това. Ние искаме обяснение. Аз съм шокиран от това - да има завишени в пъти стойности и да не се предприемат мерки, каза Жельо Бойчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3379 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ьхьььь

2017.04.20 | 11:51

5
Нагъл ! Подлогата на Краднелия! Безочливи гадини!

2017.04.20 | 11:50

4
ей тъпир нагъл,,,питай подлогата си и послушко нали служебняците са червени,,помниме едно време с чернобил,сега за два месеца пак,,,наглеци долни,червени гнусняри
321

2017.04.20 | 11:49

3
червени мутри и отговорност - голям смях

2017.04.20 | 11:49

2
Няма как да стане...
Умник Гюро

2017.04.20 | 11:49

1
Единствено отговорно поведение е терористичната организация БСП/БКП да се разпусне, а лидерите и да се тикнат по затворите за антибългарска подривна дейност.

Добави коментар

Водещи новини