Британският парламент реши провеждането на предсрочни избори да е на 8 юни

  • 19 април 2017 17:27

  • 1468
  • 0
Британският парламент реши провеждането на предсрочни избори да е на 8 юни
© Gettyimages

Британският парламент одобри днес проекта на премиера Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в за предсрочни парламентарни избори на 8 юни, предадоха световните агенции.

Това ще се случи преди страната да започни тежките преговори по Брекзит. След час и половина дебати предложението беше подкрепено от 522 депутати, които се обявиха в подкрепа, а 13 бяха против – резултат, надвишаващ изискуемото мнозинство от две трети, отбелязва АФП.

По-рано днес стана ясно, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето е разговарял снощи по телефона с британския министър-председател Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в по повод обявеното от нея намерение за свикването на предсрочни парламентарни избори на 8 юни.

От ЕК подчертаха, че няма да участва по никакъв начин в предстоящата предизборна кампания. Комисията добави, че очаква от Лондон да осигури спокойното преместване на агенциите и служителите на ЕС, които досега са на британска територия, до приключването на преговорите през 2019 година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1468 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини