Вдигат заплатите на лекарите в МБАЛ-Шумен

  • 19 април 2017 16:02

  • 5398
  • 0
Вдигат заплатите на лекарите в МБАЛ-Шумен
©

Подписано е споразумение за увеличение на трудовите възнаграждения на медицински специалисти и лекари в МБАЛ – Шумен. След близо двумесечни преговори.

Съгласно Споразумението за съгласие по формулираните от работещите и служителите на МБАЛ- Шумен искания за увеличение на трудовото възнаграждение, считано от 1 април началните основни работни заплати се увеличават с 40 лв. за лекари и с 20 лв. за медицински специалисти, професионалисти по здравни грижи. Срокът на действие на споразумението е една година.

Соня Върбанова от синдикалната организация "Подкрепа" посочи, че няма да бъдат прекъсвани преговорите за увеличение на трудовите възнаграждения на медиците, но най-рано те ще могат да бъдат подновени след 2-3 месеца. „За да има с кого да водим този разговор, е необходимо да има правителство, министър на здравеопазването, Комисия по здравеопазване в Народното събрание“, заяви Върбанова пред Фокус.

Тя отбеляза, че с проблема относно заплатите в шуменската болница ще бъдат ангажирани всички народни представители от областта. Решение за подписване на споразумението бе взето по-рано днес на проведеното синдикалнo cъбpaниe c члeнoвeтe нa KHCБ и KT „Πoдĸpeпa” в MБAЛ – Шyмeн, на което присъстваха 26 души, представители на отделните отделения в здравното заведение. „За“ гласуваха 15 души, „против“ бяха 10, имаше и един „въздържал се“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини