България ще предостави хуманитарна помощ за Сирия, Афганистан и Йемен

  • 19 април 2017 15:44

  • 6523
  • 2
България ще предостави хуманитарна помощ за Сирия, Афганистан и Йемен
© Getty Images (Архив)

Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ.

Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.

Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани. Отпуснатата хуманитарна помощ ще затвърди имиджа на България като държава-член на ЕС, която е съпричастна към усилията на международната общност за решаване на проблемите на мира, стабилността и развитието на трите страни.
 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
6523 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ввв

2017.04.19 | 20:00

2
България ще получим от Македония съвместимо е
deni

2017.04.19 | 18:39

1
ужас ще има воина то кибер воина

Добави коментар

Водещи новини