Слави Трифонов и Васил Иванов отвърнаха на удара на медиите, вижте скандалните разкрития (снимки+вид

  • 19 април 2017 14:05

  • 248238
  • 92
Слави Трифонов и Васил Иванов отвърнаха на удара на медиите, вижте скандалните разкрития (снимки+вид
© Булфото

Преди няколко дни с мен се свърза г-н Васил Иванов. Той ми каза, че се чувства цензуриран и има потребност да каже неща, които иска. Това каза телевизионният водещ Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в и екипът му по време на пресконференция днес. От нея стана ясно кой и защо свали снощното издание на „Шоуто на Слави“, в което участие взе разследващият журналист Васил Иванов.

"Аз съм журналист от 24 г. В медиите няма как да се каже нещо, което е нелицеприятно", каза журналистът. "Вчера обявих гостуването си, тъй като исках много хора да гледат. Спирате ми материалите непрекъснато и по-конкретно моята пряка шефка Дарина Сарелска", призна той. "По тази причина аз напуснах Нова телевизия". Според журналиста след едно разследване за разпределяне на обществени поръчки на определени кметове, му е било казано, че повече такъв материал няма да се прави. Последното ми спряно разследване беше за корупция в съда. "Понеже знаех, че ще се наложи да има доказателства за думите ми, направих запис на разговора с един моя колега Марин Николов. "Не мога да си обясня нещата, странни са ми, нелогични са ми. Не ме кефи. Всеки път различно ми отговарят". "Повече не иска кметове и обществени поръчки. Ние няма какво да снимаме", казва Иванов.

"Аз ли съм порочният кръг на журналистиката", пита се Васил Иванов. "Такива хора контролират медиите и налагат цензура".

Антон Събев, координатор на предаването потвърждава в друг запис за проблема с материалите на Иванов, стана ясно от разкритията.

Според Иванов, Сарелска не питаела топли чувства към него и заради материала с кмета на Неделино. "Беше обявен ремонт на детска градина за 1,5 млн. лв., а стана ясно, че дограмата не е била сменена. След наш материал той вече е подсъдим. Явих се като свидетел на разследването и в ДАНС. В един момент прокурорката каза, че сме в един отбор срещу мафията. Тогава тя ми каза, че трябва да знам, че в нашия отбор има къртица, която изнася информация и ни проваля разследването". "По-късно от материалите на ДАНС със СРС-та става ясно, че това е г-жа Сарелска", разкри Иванов. Той пусна и запис с думите на шефката на Нова телевизия Силва Зурлева, която потвърждава това. Той предварително й се извини за замесването на името й, като уточни, че я уважава.

Разследващият журналист разкри, че Дарина Сарелска е снаха на депутата от ГЕРБ Недялко Славов. Той е депутат в първия мандат на ГЕРБ, след това идва на власт Орешарски, а Славов създава фирма, за да се издържа. Тя е регистрирана през 2013 г. През 2014 г. това дружество получава обществена поръчка на стойност 57 330 лева от кмета на Златоград. Кметът пък е кум на Недялко Славов и девер на Дарина Сарелска, става ясно от думите му.

След края на разкритията Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в уточни, че няма право да излъчи този материал и затова го прави по този начин. "БТВ не могат да ме спрат, аз нямам началници. Имам партньори. Те са решили да не излъчат материала, но не са ме спряли. Това, че съм българин не ме прави по-малко стойностен", заяви Трифонов.

На журналистически въпрос, че колеги на журналиста се разграничават от него, тъй като телевизията ги е накарала да го направят, Иванов каза: „Получих поздравления от колегите си на лични съобщения. Разбрах, че са били викани колеги от Сарелска“. Попитан от кога знае за тези връзки на Сарелска, той каза от една година. „Колегите ми могат да кажат колко скандали сме имали. Опитах с много СМС-и, направих още няколко материали".

Трифонов разкри, че продължава да спазва взаимоотношенията си с БТВ по договор. Не става въпрос за търпение или не, а да спазвам договора. Ужасно неприятно е това, което се случва, докато те не прекалят, уточни той. "Дал съм възможността на един човек да се изкаже. Мисля, че това е правилно".

 

Припомняме, че вчера Иванов обяви, че напуска Нова телевизия заради цензура. Негови разследвания били спирани с месеци, стана ясно от думите му.

15 минути преди часа на излъчване предаването с участието на Васил Иванов било спряно, съобщи снощи журналистът. От БТВ поискали неговото интервю да бъде махнато от предаването, но Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в не се съгласил. Затова телевизията излъчила стар епизод от шоуто.

Вижте повече във видеото:

Последвайте канала на

Мая Йорданова
248238 92

Свързани новини

Коментари 92

Добави коментар
хой

2017.09.30 | 13:54

92
То е ясно, че бтв и нова са сопственост на Шиши и тоя кръг от политическите бизнес мафиоти...Через офшорки са изкупели тв-те и ги представят за чужди..С тая цензура и прекриване на политическите мафиотски далавери, тия тв само симолират, че работят за населението, а дефакто пр
KUCO

2017.09.09 | 23:42

91
samo ROMITE, skapani balgari 6te vi vzemem balgariq, UMIRAYTE
НЕГЛАСУВАЛ ТАРИКАТ!!!

2017.09.09 | 23:41

90
Ама вие гласувахте ли, гласувахте!?! А ся, си е-ете мамата, ИДИОТИ!!!
zbf

2017.09.08 | 23:45

88
Хахаха, на Слави тъпотиите и на тоя Иванов "цензурата" не са нещо ново под слънцето!! И единия и другия имат нужда да се правят на светци, а всъщност са клоуни!! Защо тоя смешко Иванов го цензурират, а други репортери от Нова постоянно правят скандални разкрития?!?Защо "Господ
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2017.09.08 | 23:45

89
Не минава, гейберски храненик.

2017.09.08 | 09:26

87
ГЕРБ е бандитска организация и съвсем естествено е да извират подобни случаи на кражби, корупция, далавери и бандитизъм! ДОЛУ ГЕРБ! СМЪРТ! РАЗСТРЕЛ!
кой са те

2017.09.08 | 09:26

86
Нова ТВ на Бойко , БТВ на Пеевски.Те властват над нас
иви

2017.04.21 | 19:14

81
Като сме тъпо стадо!!!
БОЙКО ПЕДЕРАСА

2017.09.08 | 09:25

85
стига сте занимавали хората с мутрата слави

2017.09.08 | 09:25

84
Сарелска жена на брата на депутата от ГЕРБ той пък кум на кмета на Златоград, а пък жената на кмета е счетоводителка на фирмата на депутата абе така са се навързали мамицата им крадлива
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2017.09.08 | 09:24

83
Ако БТВ, която е на Шиши, спира материали за гейберски кметове, за да защити Нова, която е на Боко, пак ли няма коалиция ГЕРБ - ДПС?
поп даскалеску

2017.04.24 | 14:42

82
ВАСКО МЪРТВИТЕ СА ПОД ЗЕМЯТА А ПРАВДАТА УНАС Е ОЩЕ ПО ДАЛБОКО. ПОЗДРАВЛЕНИЯ

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини