Бивш консул в Одрин: В Турция мирише на гражданска война

  • 18 април 2017 19:29

  • 18590
  • 3
Бивш консул в Одрин: В Турция мирише на гражданска война
© БНТ

Референдумът в Турция беше нещо като нотариален акт за Ердоган да върви в същото направление, в което вървеше и досега. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ журналистът Боян Чуков.

Целта на референдума беше Ердоган да покаже на света, че легитимно взема цялата власт, но не се получи, заяви бившият консул на България в Одрин Георги Димов. Разликата между отговорите "да" и "не" е около 1,3 - 1,4 млн. гласа, като основната част от тях идват от чужбина. Това обяснява защо беше тази истерия от турска страна преди изборите и наричането на западноевропейците "фашисти", посочи Димов.

Чуков заяви, че подозира сделка между Меркел и Ердоган за гласовете на турските изселници в Германия. В следващите 10 - 15 години Европейският съюз няма да се развива на Изток и тази територия ще бъде оставена като зона за влияние на Турция. В момента османският съюз продължава да превзема бизнеса на кемалистите и да им взима фирмите. Тези фирми ще започнат да се прехвърлят на наша територия и трябва да сме наясно имаме ли готовност за това, каза журналистът. Не трябва да забравяме, че режимът на Ердоган е неоосманистки и опитите за намеса във вътрешните ни работи ще продължат, подчерта Чуков.

Димов каза, че със свалянето на възрастта за влизане в турския парламент на 18 години там ще попаднат основно хора, които не помнят друго управление освен това на Ердоган. Целта на тази промяна е изтриване на институционалната памет. Тези младежи няма да са ходили и в казармата, докато малко по-възрастните от тях са пращани да се бият с кюрдите, а това ще предизвика недоволство в страната, заяви бившият ни консул в Одрин. По думите на Георги Димов в Турция "мирише" на гражданска война.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
18590 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.04.22 | 21:16

3
Уш мисли за турция никой нему дреме за тях саму утивате с бензин на огънй но акостане слупайно гражданска война даневи погъне 5милиона сте
Лъжи

2017.04.22 | 21:13

2
Аз работя от 10 години там. Няма такива ситуации. Въпреки това че преовратиха военния превратен опит, хората са по спокойни от миналото шествие. Икономиката е по стабилна от както е. Вижте долара и еврото. Стига с тези изрази за поява.

2017.04.19 | 23:48

1
То направо си смърди..

Добави коментар

Водещи новини