Апелативният съд потвърди присъдата за жестоко убийство на бездомник в Разград

  • 18 април 2017 16:07

  • 9266
  • 0
Апелативният съд потвърди присъдата за жестоко убийство на бездомник в Разград
©

Варненският апелативен съд потвърди присъдата от 13 години и четири месеца лишаване от свобода на 46-годишният Никола Драгнев. Наказанието на подсъдимия е за убийството на 57-годишния бездомник Румен Илиев, извършено по особено жесток и особено мъчителен за жертвата начин на 23 срещу 24 юни м.г. в Разград.

Отменена е само частта на определяне на типа затворническо заведение.

Първоначалната присъда, произнесена от състав на Разградския окръжен съд, бе 20 години лишаване от свобода, но тя бе намалена с една трета, тъй като подсъдимият направи пълни самопризнания и делото се гледа по съкратената процедура. След жалба на Драгнев, делото е разгледано от апелативната инстанция, като не са открити твърдените от защитата нарушения на закона.

Не се споделя и становището на адвоката на подсъдимия за завишеност на наказанието. Според обвинителния акт Румен Илиев живеел в необитаема къща, но често преспивал у подсъдимия, с когото се познавали отдавна и заедно употребявали алкохол. В пияно състояние Драгнев биел Илиев.

Във фаталната вечер Драгнев се ядосал, че Илиев изял кюфтетата му и започнал да налага Илиев с юмруци, ритници, както и с дървен крак на стар телевизор, а след това започнал да го души. След побоя Драгнев си легнал да спи, през нощта се събудил и установил, че приятелят му е мъртъв и изхвърлил трупа в градинка до кооперацията. През деня след като тялото било открито при разпит от служители на реда си признал вината, посочил и къде е скрил доказателствата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
9266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини