Трайков: Добре проведени преговори с Газпром биха означавали много по-евтин газ

  • 18 април 2017 15:10

  • 1615
  • 0
Трайков: Добре проведени преговори с Газпром биха означавали много по-евтин газ
© Министерски съвет

Днес лидерите на Нова Република - Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко и Петър Славов имаха среща в Министерски съвет със служебния премиер Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то. Тази среща бе поискана от Нова Република поради бездействието на правителството и държавата относно възможността за предоговаряне на цените на природния газ с Газпром.

Срокът за това, даден от ЕК, изтича на 04.05.2017. Нова Република предупреди няколко пъти за липсата на информация и действия от страна на управлението за постигане на по-добри условия и цени при доставката на природен газ, съобщиха от пресцентъра на политическата формация.

Ако се проведат преговорите с Газпром както трябва, това означава цени на природния газ с 30-40% по-ниски, спестяване на около 500 милиона лева годишно, заяви след срещата Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко.

Газпром вероятно са злоупотребили с господстващото си положение и в резултат България е плащала значително повече отколкото е трябвало, констатира политическият говорител на Нова Република. Трайков обясни, че от преговарящите зависи как тези значително по-високи цени да се изяснят, с какви референтни стойности да бъдат обвързани и как и колко да получим за надплатеното досега от Газпром.

Добре проведени преговори биха означавали много по-евтин газ за битовите потребители, много по-ниска цена на парното и топлата вода и доста по-поносима за индустриалните ползватели, което означава и увеличен икономически растеж, каза той, като уточни, че правителството е съставило работна група по проблема, макар и според него, доста по-късно от необходимото. Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко съобщи, че мнението на Нова Република в тази работна група да се включат и представители на бъдещите управляващи е било прието от Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

След като анализа и предложенията на Газпром към България в тази процедура, Трайков изложи и позицията на Нова Република да се изисква в преговорите цената на природния газ за България автоматично да се обвърже с по-ниските западноевропейски цени

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини