Харесайте facebook страницата ни

Въвеждат електронен прием за първокласници във всички училища във Варна

© Булфото (архив)

Електронен прием за първокласници за учебната 2017/2018 година се въвежда във всички общински училища на територията на община Варна.

Заявления ще се подават от 10:00 ч. на 22 май до 17.30 ч. на 31 май в електронната система, която предстои да бъде поместена на официалната страница на Община Варна и на електронните страници на училищата. Кандидатстването може да стане и на място в училището с помощта на технически сътрудник.

Електронната система е разработена на базата на Системата от правила за електронен прием в първи клас с цел гарантиране на равен достъп до образование за всички деца, съобщават от дирекция "Образование и младежки дейности" към общината. Всеки родител може да кандидатства за неопределен брой училища. Водещият критерий за прием е близостта на училището до настоящ адрес на родителите или най-краткото време за достигане на детето до училището. При голям брой кандидати съгласно Наредбата за организация на дейностите в училищното образование, се прилагат и допълнителни критерии: дете с трайни увреждания над 50 процента; дете с двама починали родители; други деца от семейството, обучаващи се в училището; деца, завършили подготвителна група, близост до местоработата на един от родителите.

Всяко училище самостоятелно с решение на Педагогическия съвет определя тежестта по допълнителните критерии.

Досега електронен прием за първокласници имаше в пет училища - СУ "Н. Геров", ОУ "П. Р. Славейков" и СУ "Св. Климент Охридски", СОУПЧЕ "Ал. С. Пушкин", ОУ "А. Страшимиров". Онлайн подаване на документи съществува и в детските градини и ясли и в Общинския детски комплекс.

Коментари
Коментари (1)
Коментирай
Затворете училищата (гост)
19.04.2017 | 11:53

MIlion деца са вече трайно и нелечимо увредени от нагло престъпни камери и скенери монтирани въпреки изричната забрана в училища и детски градини.УБиици и педофили провеждат тежки нагло престъпни експерименти през терористичните камери и обемни скенери.

Рейтинг:
 
0
 
Добави Коментар