Папата осъди "потисническите режими", но призова за сдържаност

  • 16 април 2017 16:26

  • 7455
  • 1
Папата осъди "потисническите режими", но призова за сдържаност
© gettyimages (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март осъди "потисническите режими" във великденското си послание Урби ет Орби (Към града и към света), но както изглежда в призив за сдържаност, прикани световните лидери да не допуснат разпространението на конфликти на фона на растящото напрежение в Северна Корея и Сирия, предаде Ройтерс.

От централния балкон на базиликата "Свети Петър" във Ватикана, главата на Римокатолическата църква заяви, че светът е раздиран от конфликти и е изпълнен с напрежение. Бог върви "редом до онези, които са принудени да напуснат родните си страни в резултат на въоръжени конфликти, терористични нападения, глад и потиснически режими", отбеляза той, но не назова конкретни правителства.

"В сложните и често пъти драматични ситуации на днешния свят нека възкръсналият Господ направлява стъпките на всички, които работят за справедливост и мир. Нека дари лидерите на страните със смелостта, от която имат нужда, за да не допуснат разпространение на конфликтите и да сложат край на търговията с оръжие", призова Светият отец.

Папата окачестви като подло нападение вчерашния бомбен атентат срещу автобуси с евакуирани хора край Алепо, при който загинаха най-малко 112 души.

Последвайте канала на

БТА
7455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бобо

2017.05.11 | 15:50

1
Папата е слуга на дявола и радетел за обединение на религиите , детеубийството и содомията той е Антихристът от Библията

Добави коментар

Водещи новини