Лекар: Не съветвам да се ядат над 2 яйца дневно (видео)

  • 16 април 2017 15:17

  • 24689
  • 2
Лекар: Не съветвам да се ядат над 2 яйца дневно (видео)
© Булфото (архив)

Великденската трапеза може да ви вкара в болница, ако прекалите с храната и напитките, предупреждават специалистите навръх празника. Как да се захранят постилите и по колко да се хапва по празниците, за да избегнем неочакваната среща с лекар?

Топли козунаци, яйца, агнешко и зелена салата са неизменните вкусотии, с които ни изкушава празничната трапеза. Често дори не усещаме колко яйца сме изяли, а за хората с повишен холестерол, те могат да се окажат бомба със закъснител. За здравите също.

"Дори и да сме успели да напазаруваме пресни и качествени яйца, когато те са варени повече от 10 минути, стават трудно смилаеми за стомаха, така че съветвам не повече от 1-2 яйца", обясни пред камерата на Канал 3 д-р Емилия Дончева, специалист по хранене и диетика.

Зелените салати също са рискови за хората страдащи от стомашни болести, напомня още тя. Д-р Дончева припомни добре да се измиват зеленчуците.

Ако решите да пренебрегнете съветите на експерта, злоупотребите с всичко от великденската трапези и извадите късмет да не отидете по спешност в някое лечебно заведение, е добре да се направи разтоварителен ден. Д-р Дончева препоръчва в него да се консумира само лека храна, само плодове или зеленчуци и вода.

За тези, които са спазвали строг великденски пост, захранването е изключително важно. То трябва да бъде на често по малко и то само с пресни плодове или зеленчуци.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
24689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2017.04.18 | 00:30

2
Да ти го туря на лекаря ...

2017.04.17 | 15:31

1
Не яжте нищо, че е вредно и ще сте най-здрави! Подпис: Лекар

Добави коментар

Водещи новини