Българи получиха голяма награда на фестивал за каскади, заснети с дронове (видео)

  • 16 април 2017 10:45

  • 2054
  • 1
Българи получиха голяма награда на фестивал за каскади, заснети с дронове (видео)
©

В края на март каскадьорът Илко Илиев и операторът Марин Кафеджийски грабнаха голямото отличие от New York City Drone Film Festival, в категорията "X-Factor". Филмът е избран за най-добър сред повече от 400 видеа, а двамата били окуражени да кандидатстват от техни фенове.

Илко и Марин се завърнаха тези дни в България, а с тях ни среща БНТ. Това, което правят, преобръща представите ни за пространството. Единият с опасни каскади на високо, а другия запечатвайки смелостта му от небето.

Илко е каскадьор и почитател на екстремните спортове, а Марин - оператор и фотограф. Двамата приятели обединяват своите умения в заснемане на видео, което показва част от България и приключенските им занимания.

За 5-минутното видео трябва да работят 20 дни. Време, в което каскадьорът се учи да тича според възможностите на дрона, а операторът да улавя умело сложните движения. Илко препуска през покриви на къщи, прескача препятствия, катери се по блокове. И дори по паметника "Бузлуджа", но без да влагат политическа закачка в това.

С първото си участие на подобен форум Илко и Марин печелят и първото си отличие. Избрани са сред повече от 400 участници и 32 финалисти. Двамата младежи казват, че проектът им е артистичен и с него не са си поставяли определена цел. Все пак са щастливи от факта, че видеото им има над 600 хиляди гледания и е провокирало интереса към България и екстремните спортове. За техните любители подготвят и следващото си събитие. Фестивал на 24 и 25 юни, на който ще покажат най-доброто от света на опасните каскади.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2054 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.28 | 08:31

1
Ееееее,браво момче! Изумен съм! Браво!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини