Единственият у нас кибернож заработи днес в пловдивската болница "Свети Георги"

  • 15 април 2017 14:23

  • 8079
  • 3
Единственият у нас кибернож заработи днес в пловдивската болница "Свети Георги"
© Булфото (архив)

Единствената у нас роботизирана система за радиохирургия Cyberknife (Кибернож) Accuray заработи в Клиниката по лъчелечение на Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, съобщават от лечебното заведение.

Благодарение на системата за радиохирургия от последно поколение вече могат да се извършват прецизни операции. Високотехнологичното съоръжение е разположено в специално построена за целта и напълно оборудвана сграда. Киберножът се използва за безкръвно лечение на тумори. Прецизността на роботизираното съоръжение позволява лечението на пациенти, които досега бяха изпращани в онкологични центрове в чужбина. Интервенциите с киберножа са безболезнени, безкръвни и се извършват бързо.

От клиниката в пловдивската болница съобщиха, че вече е започнала процедурата за планиране на пациентите, подходящи за радиохирургия. За целта е необходимо те да представят всичките си медицински документи, които ще бъдат разглеждани в рамките на седмица. Лечението е напълно безплатно и се извършва по клинична пътека, чиято стойност е девет хиляди лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8079 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ввв

2017.04.19 | 12:37

3
Браво!
ще ни нужен

2017.04.16 | 11:36

2
КОЙ КОЙ КОЙ СКРИ ЧРНОБИЛА В ХАСКОВО ГРОБ ГРОБ ГРОБ....

2017.04.16 | 09:31

1
На баба ти хвърчилото тъпако.

Добави коментар

Водещи новини