Канада се готви да легализира марихуаната

  • 14 април 2017 08:41

  • 1810
  • 1
Канада се готви да легализира марихуаната
© gettyimages (архив)

Правителството на канадския премиер Джъстин Трюдо внесе законопроект, който ще даде право на пълнолетните граждани да притежават 30 грама марихуана на публични места. Ако законопроектът бъде приет, Канада ще стане най-голямата развита държава, в която ще бъде узаконена марихуаната за развлекателна цел, предаде БТА, цитирайки АП.

Трюдо отдавна бе обещал да узакони употребата и продажбата на марихуана. Миналата година "тревата" бе узаконена в американските щати Калифорния, Масачузетс, Мейн и Невада, а преди това и в Колорадо, Вашингтон, Орегън и Аляска. Уругвай засега е единствената държава, където развлекателната марихуана е узаконена.

Предложеният в Канада законопроект предвижда в къщи да се отглеждат четири броя растения марихуана. На младежи под 18 години, притежаващи малки количества трева, няма да бъдат предявявани криминални обвинения. Канадците ще могат да пушат законно марихуана от 1 юли 1918 г. Федералното правителство определя за минимална възраст 18 години, но всяка провинция може да вдигне тази граница, посочва АП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1810 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.14 | 14:06

1
А хашиша кога?

Добави коментар

Водещи новини