Официално: Боец на ИД е терористът от Дортмунд

  • 13 април 2017 12:51

  • 6684
  • 2
Официално: Боец на ИД е терористът от Дортмунд
© gettyimages (архив)

Боец на "Ислямска държава" (ИД) стои зад атентата в Дортмунд, предаде Скайнюз.

Днес Федералната прокуратура на Германия разпространи официално съобщение за самоличността на извършител на нападението срещу автобуса на германския футболен отбор "Борусия" (Дортмунд). Става дума за 26-годишния иракчанин, наричан Абдул Бесет А. За него се предполага, че е бил командир на елитно подразделение на джихадистите в роднита си, занимаващо се с убийства, рекет, отвличания и мъчения, съобщи още британската медия.

Бомба гръмна край рейса на "Рурците" на 11 април 2017 г. При инцидента пострадаха леко футболист и служител на реда. Вчера при акция на полицията в западния град бяха задържани двама души. Единият от арестуваните бе освободен.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6684 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2017.04.15 | 19:33

2
Госте,преди не ни искаха защото сме били комунисти,асега защото сме българи и православни даже закон в ЕП гласуваха срещу православието. Това е.

2017.04.15 | 19:33

1
И е приет с пълни обятия, като страдащ емигрант, дадено му всичко на готово.... Ами така им се пада, с този гейски неолиберализъм.... Сами си го направихте. Чудя се колко трябва да си малоумен, за да правиш закони, които да ограничават емиграцията от европейски бивши соц. дъжави,

Добави коментар

Водещи новини