Предизборно. Хвърлиха Коктейл Молотов по офис на Марин льо Пен

  • 13 април 2017 11:03

  • 2465
  • 2
Предизборно. Хвърлиха Коктейл Молотов по офис на Марин льо Пен
© gettyimages (архив)

Няколко бутилки с коктейли Молотов бяха хвърлени по офис на партията Френски национален фронт, водена от Марин льо Пен в центъра на Париж тази нощ, предаде РИА Новости.

Шишетата със запалителна смес причиниха материални щети, защото огнеборците ликвидираха пожара за около половин час. Отговорността за инцидента пое неизвестната до този момент групировка "Борба срещу ксенофобията". В изявление на организацията се посочва, че атаката е отговор на скандално изказване на льо Пен. Тя в неделя заяви, че Франция не е виновна за за ареста и изпращането в лагерите на смъртта на хиляди евреи по време на Втората световна война.

Атаката стана 10 дни преди първия тур на вота за френски президент. Според последните социологически проучвания на балотажа, който ще се проведе на 7 май, ще отидат Льо Пен и кандидатът на центристката партия "Напред" Еманюел Макрон.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.16 | 19:32

2
ФРАНЦИЯ СЕ ОСВОБОЖДАВА ОТ АНГЛИЙСКО РОБСТВО НЕЗАВИСИМО КОЙ СПЕЧЕЛИ

2017.04.16 | 19:32

1
Ае на бас, че този коктейл е метнат от някой тъмнокож, къдрокос красавец с рязана карабина, изразяващ гражданската си позиция на ислямски педераст!

Добави коментар

Водещи новини