Пускат първата туристическа подводница в Турция (видео)

  • 12 април 2017 18:17

  • 6666
  • 1
Пускат първата туристическа подводница в Турция (видео)
©

Първата турска туристическа подводница се отправя на пътешествие в дълбините на Средиземно море. Първата спирка на „Nemo Primeroo” е край бреговете на Анталия. Там се намират останките на френски товарен кораб, потънал по времето на Втората световна война. Той е бил свален от британски военни самолети, излетели от Кипър, уточнява "Дейли Сабах", цитира Нова Телевизия.

Преди потапянето на подводницата се състоя церемония, на която присъстваха високопоставени държавни служители.

Пътниците на „Nemo Primeroo” ще имат възможност да наблюдават подводния свят през специални люкове. Плавателният съд е дълъг 13 метра дълъг и 2,4 метра широк. Тежи 42 килограма и разполага с място за 22 пасажери.

Със своите съвременни технологии и системи за сигурност туристическата подводница може 10 часа да плава без прекъсване, и да престои под вода в продължение на 72.5. Въздухът в подводницата постоянно се обновява и се охлажда с климатик.

Последвайте канала на

Novini.bg
6666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПЕТКОВ

2017.04.13 | 13:43

1
АВТОРА НА ТЕКСТА Е НЕКАДЪРЕН, НЯМА ПОДВОДНИЦА ДА ТЕЖИ 42 КГР. АКО Е ТАКА, ЗНАЧИ Е НАПРАВЕНА ОТ ХАРТИЯ. ПРИЕМАМ ДЪЛЖИНА ОТ 13 МЕТРА НО ШИРИНА 2.40 М. Е СМЕШНО КАКТО И ТЕЖИНАТА. АКО Е РЕАЛНО, ТУРЦИТЕ НИ ИЗПРЕВАРИХА, А НАШИТЕ ГИ ПРОДАДОХА ЗА СКРАБ.

Добави коментар

Водещи новини