От 22 април стартира отчетната кампания за изравнителните сметки за отопление

  • 12 април 2017 13:27

  • 1310
  • 0
От 22 април стартира отчетната кампания за изравнителните сметки за отопление
©

Отчетната кампания на "Техем" за изготвяне на изравнителните сметки за отоплителния сезон 2016/2017 в София ще започне от 22 април, съобщиха от топлинния счетоводител.

Традиционно фирмата предоставя две възможни дати за посещение - в работно и в извън работно време, като клиентите могат да проверят за кога е насрочен отчетът в сградата им на клиентския портал на "Техем" след безплатна регистрация.

Над 300 сгради в София, клиенти на "Техем", са на месечен отчет и заплащат реалния си разход за отопление и топла вода всеки месец. Тези сгради не получават изравнителна сметка след края на отчетния период.

Клиентите, които са оборудвани с радиоуреди "Техем" /топломери и водомери/, няма нужда да осигуряват достъп до имотите си, тъй като ще бъдат отчетени дистанционно. В случай че единият вид уреди обаче е с визуален отчет /например водомер за топла вода/, то клиентите са длъжни да осигурят достъп на една от двете безплатни дати за отчет или да заявят трета.

От топлинният счетоводител напомнят, че според актуалната Наредба за топлоснабдяване при неосигурен достъп за отчет на водомери на конкретния имот може да се начисли служебен разход до 280 л/ден на човек.

В случай че не бъде осигурен достъп до имота за отчет на индивидуалните разпределители или топломери, в изравнителната сметка се начислява максимален разход и за енергия за отопление. Клиентите разполагат с тримесечен срок, в които могат да поискат корекция на изравнителната си сметка, но в такъв случай се налага да бъдат коригирани и сметките на всички клиенти в сградата. Според актуалната Наредба за топлоснабдяване, след изтичане на тримесечния регламентиран срок за корекции на изравнителните сметки, такива няма да бъдат възможни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини