Община Банско отчита ръст на собствените приходи от 22%

  • 12 април 2017 11:29

  • 937
  • 0
Община Банско отчита ръст на собствените приходи от 22%
© novini.bg

Ръст от 22 процента в събираемостта на собствени приходи регистрира община Банско за първите три месеца на 2017 г., съобщи пресцентърът на общината.

Анализът на данните в отчета за изпълнението на приходите в бюджета на общината към края на месец март сочи, че са събрани 3 656 000 лева или с 655 000 лева повече за същия период през миналата година. Основен дял имат събраните данъци, като постъпленията от туристически данък отново бележат повишение с 20 процента.

"Освен с поддържането на добра финансова дисциплина и контрол, ние се стараем да бъдем по-достъпни и удобни за гражданите и фирмите", коментира по този повод кметът на община Банско Георги Икономов. 

"Системата се утвърди като надеждна и удобна и позволява на клиентите да извършват плащания в удобен за тях офис, независимо в коя точка на страната се намират. Това спестява време и средства и е допълнително улеснение за българските граждани и бизнес. За нашите чуждестранни данъкоплатци въвеждаме виртуален постерминал, чрез който ще могат да заплащат задълженията си посредством своите дебитни или кредитни карти, както и посредством интернет банкиране. Програмата се тества в момента и след това ще бъде пусната в действие", допълва кметът на курортната община.

Последвайте канала на

Десислава Станева
937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини