Доклад за състоянието на армията ни: Липса на пари и остаряла техника

  • 12 април 2017 08:41

  • 8854
  • 2
Доклад за състоянието на армията ни: Липса на пари и остаряла техника
© Булфото (архив)

Българските въоръжени сили вече само частично са в състояние да изпълняват задълженията си по конституция. Причината е в системния финансов недостиг. Това констатира доклад, който служебните министри трябва да приемат днес.

Недостиг на военнослужещи и остаряла техника, се посочва още в доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили за 2016 година, който служебният кабинет ще разгледа днес. След това трябва да бъде приет от новото Народно събрание за гласуване, съобщава БТВ.

Според документа са необходими спешни мерки за повишаване на възнагражденията на военнослужещите. В доклада се настояват бюджетът за отбрана още тази година да бъде увеличен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8854 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.12 | 14:23

2
Тъй наречената ни "армия" е на практика обезкостена. Да не дава Господ да бъдем нападнати защото ние от някакви бежанци не можем си опази Родината а какво остава за редовна армия....
гост

2017.04.12 | 09:56

1
Армията . полицията , пожарната , всички тези институции са в окаяно състояние. И всичко това е направено нарочно . За да могат да си усвояват държавните поръчки , за да могат да си въртят престъпните игрички, внос и износ на цигари и наркотици, всичко това е възможно ако тези и

Добави коментар

Водещи новини