Александър Симов от БСП: ГЕРБ опитаха да обезглавят Нинова

  • 12 април 2017 08:35

  • 6936
  • 9
Александър Симов от БСП: ГЕРБ опитаха да обезглавят Нинова
© БНТ

Отказът на Нинова да приеме предложението да стане председател на парламента е съвсем нормален. Под никаква форма не може да има подобно взаимодействие с ГЕРБ. Това каза в сутрешния блок на БНТ Александър Симов от БСП.

Тук не говорим за някакъв жест на толерантност, а за предложение-капан. Това е опит лидерът на опозицията да бъде обезглавен чисто институционално, тъй като като председател на парламента не може да си позволи ярки политически изказвания, подчерта Симов.

Предложението беше принципно, беше благороден жест и знак, че можем да се обединяваме около големите теми. Приемането му щеше да е знак, че има теми, които са по-важни от партийните интереси, заяви Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБ. За съжаление, нашето предложение беше отхвърлено. Ние обаче не съжаляваме, че го направихме. Важните теми в новия парламент са свързани с икономиката, затова се радвам, че от БСП са заявили подкрепа за идеите в тази област, посочи Добрев.

По някои теми може да има подкрепа, но за БСП акцентът е защита на икономическите и социалните права, заяви Симов.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: каза, че според ГЕРБ начинът да се преборим с демографската криза е развитие на икономиката и ин витро процедурите да бъдат финансирани без ограничения. По отношение на сектор сигурност ще работим по предложението си от предизборната програма за осигуряване на полицейско присъствие в селата и по-добро материално обезпечаване на полицейските управления, уточни той.

През последните две години видяхме как ГЕРБ постига целите си, така че няма как да не се противопоставяме на някои техни политики, заяви Симов. Трябва и да започнат разговори в парламента с цел ясно да се противопоставим на бруталната намеса на чужда държава в изборите у нас, която за малко да вкара една партия в парламента. Политическата имунна система на България трябва да бъде засилена, за да може да се противодейства на такова нещо моментално, подчерта социалистът.

Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: заяви, че ограничаването на вота в чужбина не е приоритетна тема. Страната има далеч по-големи предизвикателства, с които трябва да се справи. Ключово е развитието на икономиката, защото чрез него се финансират другите политики. Пенсиите ще бъдат високи, ако имаме високи доходи и ниска безработица. Трябва да се концентрираме върху това да има повече средства в НОИ, а не да вдигнем пенсиите и после да се чудим откъде да дойдат парите за увеличението, подчерта Добрев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6936 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2017.04.19 | 10:48

9
от злоба ще си пукнеш сашееее
Свилена

2017.04.19 | 10:48

8
Не,ГЕРБ се опита последно да обедини всички около каузата България,но козата Нинова се дърпа защото да се изявява на велика и харесва повече.Нейна работа,всеки може да си интерпретира нещата както му е удобно.

2017.04.13 | 15:47

7
БСП УМРЕ
Умник Гюро

2017.04.13 | 15:47

6
Печелившата формула за България е: управление на десни и националисти. Всичко останало връща комунистите (Русия) и турците (Турция) на власт. България над всичко!
яяя

2017.04.13 | 15:44

5
Масончееееее
бкп - бсп ФАЛИРАХА ПЕТ ПЪТИ БЪЛГАРИЯ ПАК ЛИ ??????

2017.04.13 | 15:43

4
Много си тъп Саше много
аз

2017.04.12 | 12:10

1
Не, бе! Човека се притеснява, че (ако Нинова стане Председател на НС) няма да могат да я сменят с някой, по-близък на системата #КОЙ. Един Председател на НС не може току така да бъде свален от партийния пост!

2017.04.13 | 15:42

3
Че тя има ли глава?
stojan chadziev

2017.04.13 | 09:17

2
Ninova ima li glava?

Добави коментар

Водещи новини