Синдикат "Образование": Родителите да спрат да обвиняват учителите за смъртта на Габи

  • 11 април 2017 13:08

  • 7084
  • 1
Синдикат "Образование": Родителите да спрат да обвиняват учителите за смъртта на Габи
©

Синдикат „Образование“ призовава българските родители да престанат с кампанията срещу учителите и директора от 52 ОУ - София, защото вината за трагичния инцидент категорично не е на педагогическия персонал. С тези действия само влошават и задълбочават ситуацията на разнобой и взаимни обвинения и докато страните са в окопна война, агресията продължава да вилнее и взема своите жертви. Фронтовата линия би трябвало да бъде всички срещу апатията, насилието във всичките му форми, девиантното поведение и противообществените прояви. Това се казва в позиция на организацията във връзка със смъртта на Габи.

"Крайно време е при агресивни действия между ученици, при рецидивиращи прояви на агресивен ученик, да се отстранява от училище, а отговорността за продължаване на образованието да се поема изцяло от родителите", отбелязват от Синдиката.

Като друга мярка те предлагат да се въведе оценка „Възпитание“. Настояват да има и текст за отговорността на родители. В тази връзка ще трябва да се търси и политическо решение, смята Синдикатът.

"Пакетът от мерки за превенция на агресията в образователните институции МОН трябва да изработи и съгласува с тези, които са на огневата линия - учители, директори и техните организации, без прибързани, написани на коляно мерки, но и без ненужно бавене – в рамките на месец е оптимален срок. Ако МОН за пореден път реши само да изработи и разпространи за изпълнение стратегия за действие, без да покани за това синдикатите като представителни организации на работещите в системата на образованието, то опитът им ще бъде обречен", смятат още от Синдикат "Образование".

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
7084 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.20 | 09:50

1
За всичките действия на малолетните, без значение, добри или лоши постъпки, стоят родителите. Не дейте да черните и без това, малкото останалите учители. Те не възпитават от една до седем годишните. А на които му липсват, тежко му. Животът няма да му прости.

Добави коментар

Водещи новини