Защитата на Ценко Чоков иска делото да се върне на прокуратурата

  • 11 април 2017 12:42

  • 2424
  • 0
Защитата на Ценко Чоков иска делото да се върне на прокуратурата
© Булфото (архив)

Защитата на Ценко Чоков, сина му Мартин идругите подсъбдими, поискаха да бъде прекратено съдебното производство и да се върне на прокуратурата.

Специализираният наказателен съд днес заседава срещу кмета на село Галиче, който е в ареста. Срещу Ценко Чоков има пет обвинения - за ръководене на организирана престъпна група, за лихварство, отвличане, побой с нанасяне на телесни повреди и палежи.

Той и синът му Мартин, заедно с още 6 души, бяха задържани на 26 май 2016 г. при показна акция на МВР.

Според защитниците на Чоков и сина му има процесуални нарушения, които са довели до ограничаване на правото на лична защита. Сред нарушенията адвокатите посочиха и това, че не им е предоставена възможност да се запознаят с всички материали по делото, на които се позовава прокуратурата. Представителят на държавното обвинение посочи срок от един месец, в който Ценко Чоков е имал време да се запознае с материалите.

Адвокат Иво Найденов, който е един от защитниците на Чоков, обаче посочи, че не е имал месец, а изчислил, че от 22 декември до 10 януари, когато е приключило предявяването според прокуратурата, са точно 11 работни дни. Освен това Чоков нямал очила, затова има нарушение на правото да се запознае с всички материали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини