Продължават протестите срещу венецуелския президент

  • 11 април 2017 10:13

  • 1951
  • 3
Продължават протестите срещу венецуелския президент
© Getty Images/Guliver (архив)

Продължават започналите преди две седмици протести срещу венецуелския президент Николас Мадуро. Хиляди хора демонстрираха с искания за предсрочни избори, стигна се до конфронтация между тях и силите за сигурност, които използваха сълзотворен газ и отцепиха улици в столицата Каракас, предаде Асошиейтед прес.

Демонстрантите се опитаха да стигнат до центъра на града, развявайки венецуелски знамена и носейки транспаранти срещу президента Мадуро. Участниците бяха покрили лицата си, за да се предпазят от използвания срещу тях сълзотворен газ. Някои хвърляха камъни.

Вчерашният протест се състоя в първия ден от Страстната седмица, когато обикновено много от венецуелците прекарват времето тихо и спокойно у дома със семейството или заминават на почивка. Водачите на опозицията призоваха хората да се откажат от плановете си за почивка и да излязат по улиците, за да упражнят натиск върху правителството.

Властите бяха затворили няколко метростанции в Каракас от съображения за сигурност, но въпреки това хиляди участници в демонстрациите стигнаха до мястото на планираните митинг и шествие пеша.

При протеста бяха ранени десетина души. От началото на размириците във Венецуела досега един човек е загинал, а над сто души са задържани.

Мадуро вчера беше в Куба за среща на Боливарианската алтернатива за Америка (АЛБА), лява коалиция на 11 латиноамерикански страни, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1951 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
опорна точка

2017.04.18 | 08:52

1
Като всеки един комунист и тоя мадурко само ги краде съгражданите си и глад цари

2017.04.18 | 08:52

3
Скоро народа му ще го обеси публично на мъдурите този болшевишки негодник .

2017.04.18 | 08:52

2
не е комунист просто изгони едни "инвеститори " от САЩ от добива на петрол и те не могат да мирясат .

Добави коментар

Водещи новини