Гардиън: Русия се е окопала в Сирия

  • 11 април 2017 09:00

  • 5543
  • 4
Гардиън: Русия се е окопала в Сирия
© gettyimages (архив)

Лидерите от седемте най-развити икономики в света (Г-7) не биха могли да накарат Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 да размисли за Башар Асад - дори и да искат, пише британският в. "Индипендънт".

Изданието отбелязва, че Русия в момента разчита на Сирия за своя нов статут на велика световна сила, а същевременно Западът е наясно какви са рисковете от възникване на властови вакуум в Близкия изток. Поради тази причина според вестника е много малко вероятно Русия да оттегли подкрепата си за Асад въпреки призивите за това от срещата на външните министри от Г-7 в Италия. В друга статия по темата изданието посочва, че вчера британският министър на външните работи Борис Джонсън е поставил ултиматум на Москва да промени позицията си към Асад или ще й бъдат наложени санкции.

В статия, озаглавена "Защо Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 няма да се оттегли от Сирия", "Гардиън" коментира, че това няма да стане, защото Русия не е възприела умерена позиция към Сирия и вместо това се е окопала там, както и че в Москва никой не иска да отстъпва територия на САЩ.

Според "Дейли телеграф" британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в и американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в телефонен разговор са стигнали до извода, че съществува "времеви прозорец", в който е възможно да убедят Русия да скъса отношенията с Асад.

Тръмп се е консултирал с Мей и с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в телефонни разговори за конфликта в Сирия, пише "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Според вестника и Мей, и Меркел очевидно са подкрепили действията на Тръмп в Сирия. Събеседниците изглежда са единодушни и по отношение на по-нататъшния курс към Русия, отбелязва вестникът.

"Вашингтон пост" коментира, че военните удари на Тръмп в Сирия се натъкват на сложност поради ролята на Иран. Според изданието това е така, защото с всяко задълбочаване на американската намеса се повишава рискът от пряка конфронтация между тях.

Много гласове се чуха за политиката към Сирия, но Тръмп мълчи, пише "Ню Йорк таймс". Вестникът посочва, че представители на американското правителство са представили силно различаващи се виждания за външната политика след ударите с крилати ракети миналата седмица, както и че Тръмп не е говорил публично за Сирия след тях. Това според изданието оставя световните лидери и американските конгресмени в неведение какво възнамеряват да правят САЩ по-нататък.

"Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че САЩ са загатнали за втвърдяване на позицията им към Сирия на фона на днешната визита на държавния секретар Рекс Тилърсън в Москва.

Последвайте канала на

БТА
5543 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гост

2017.06.29 | 20:20

4
Всичко е заради черното злато. От саудитска арабия ,през Сирия до Турция и от там за Европа. Турция става главен разпределител , влиза в евро съюза , населява се цяяла Европа с мюсюлмани и целта на САЩ е изпълнена . Дупедавката Меркел за пари прави всичко , за разлика от Оланд ,
Крум Усаински-Крупник

2017.06.29 | 20:20

3
Цървули!!!САЩ се настаняват завинаги в Близкият Изток и на Балканите!!!Това много скоро,ще го усетят,враговете на Православието,Русия и Турция-Азиатско-тоталитарните съюзници срещу християнството!!!Дните на Реджеп и Путьо,са преброени!!!Амин,другарки и другари!!!

2017.06.29 | 20:20

2
те болшевиките и тук са се окопали здравата от повече от век и смучат кръв....
FM

2017.06.29 | 20:20

1
Русия закопа САЩ в Сирия.

Добави коментар

Водещи новини