Журналист: Тръмп иска да покаже, че не е зависим от Путин

  • 11 април 2017 08:27

  • 4937
  • 2
Журналист: Тръмп иска да покаже, че не е зависим от Путин
© БНТ

Обстановката в Сирия се усложнява поради различни причини – не се вижда краят на войната, продължаваща вече шест години, има сблъсък на интереси на Великите сили, на терена изникват и странични играчи. Това каза в сутрешния блок на БНТ журналистът Мохамед Халаф.

Не виждам изход засега. За да бъде решен конфликтът, като начало Башар Асад трябва да реши да прехвърли правомощията си на лидер, избран от вътрешните и външните фактори в страната, заяви Халаф.

Много е сложен пъзелът в Сирия, коментира арабистът проф. Владимир Чуков. Сирия постепенно се оформя като една крайно разделена държава – имаме зона на влияние на Русия и на САЩ, а Турция взе своята част. Нещата имат тактически и стратегически план, посочи проф. Чуков.

По думите му ден или два преди ударите на САЩ в Сирия е имало много ясни белези за тях. Атаката не е била изненада за Русия, каза проф. Чуков.

Мохамед Халаф заяви, че с въздушните удари САЩ дават знак, че ще играят ключова роля в Близкия Изток, както и изпращат послание към Северна Корея. Този ход не беше очакван от Путин. Тръмп иска да покаже, че не е зависим от Путин, че руският президент не може да му определя дневния ред, посочи журналистът.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4937 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.13 | 08:20

2
Има поговорка,че който се смее последен се смее най-добре...да му мисли Тръмп..
дон

2017.04.13 | 08:20

1
Не е този начинът, Дон-дрън. Докато се добереш до Белия дом, бе отворил уста като яма за почтеност, работни места, икономика ... Е, така ли ги правиш? С кръв, с разкъсани тела?! С малоумни лъжи?! Срам за теб. Излъга народа на САЩ, поредно изложи САЩ пред света и катастрофално му свал

Добави коментар

Водещи новини