Прокуратурата се захвана със зверския побой над баба Митка от село Червена вода

  • 10 април 2017 17:14

  • 4776
  • 1
Прокуратурата се захвана със зверския побой над баба Митка от село Червена вода
© Булфото (архив)

Окръжна прокуратура - Русе наблюдава досъдебното производство за извършения на 6 април грабеж на възрастни хора в село Червена вода, гласи първата официална информация за пострадалите от престъплението Митка К. и Тодор К., които са намерени завързани и бити в дома си на следващия ден.

От апелативната прокуратура съобщават, че разследването е за грабеж, придружен със средна телесна повреда. До момента разследващите органи от ОД на МВР - Русе са извършили множество следствени действия - оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели и изискване на справки. Събрани са веществени доказателства и са назначени експертизи. Проверяват се различни версии и се установява евентуална съпричастност на различни лица към извършеното престъпление.

За извършеното престъпление според Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до половината от имуществото на виновното лице. Разследването по делото продължава. До момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. Престъплението разтревожи всички възрастни хора в русенските села.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4776 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.15 | 10:55

1
Пак ще има "неизвестен извършител",най-добре да се раздадат оръжия със сачми на старците и самотните хора.

Добави коментар

Водещи новини