Реджеп Ердоган към турците в чужбина: Гласувайте!

  • 10 април 2017 10:30

  • 11340
  • 1
Реджеп Ердоган към турците в чужбина: Гласувайте!
© gettyimages (архив)

Сънародниците ни в чужбина да гласуват на референдума на 16 април, към това призова турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, написа анкарският в. Хюриет.

Държавният глава на югоизточната ни съседка говори на митинг в средиземноморския град Измир вчера. През хората той заяви, че всенародното допитване е крайъгълен камък за нашата страна. "В неделя ние ще кажем "Не" на тероризма", посочи още той и заяви, че Турция ще победи организацията на ислямския проповедник Фетуллах Гюлен, който е обвинен от Анкара в опита за преврат през лятото, Кюрдската работническа партия (ПКК), "Ислямска държава" (ИД) и крайнолявата групировка "Революционна народно-освободителна партия-фронт".

По думите на президента на Турция допитването в страната му създава безпокойство в Европа. "В някои страни от Европейския съюз, полудяват заради нашия референдум. В ЕС ни завиждат заради икономическия растеж и се страхуват, че ние ще продължим да се развиваме. Точно заради това в много страни от 28-те унижават и потискат нашите сънародници", каза още той. "Но след 16 април Европа ще плати много висока цена за своето отношение към турците, които живеят на Стария континент", категоричен бе Ердоган и призова приблизително 3-те милиона имащи право на глас турци в чужбина за отидат до урните.

Гласуването извън Турция вече започна. В Белгия вчера от 173-те хиляди турци над половината отидоха до урните в турските дипломатически мисии в Брюксел и Антверпен.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
11340 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.04.10 | 21:12

1
Turskata poletika vie interesno povece ot balgarskoto

Добави коментар

Водещи новини