Шефът на КЕВР: Парното може да поевтинее през есента (видео)

  • 10 април 2017 08:53

  • 3907
  • 6
Шефът на КЕВР: Парното може да поевтинее през есента (видео)
© БНТ

В основата на увеличенията на цената на парното и топлата вода е повишаването на цената на природния газ на база на договореностите с "Газпром". Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на КЕВР Иван Иванов.

Този път има наистина сериозно увеличение на цената на природния газ, тъй като тази цена се изчислява на база на цената на петролните деривати, която се повишаваше сериозно през последните месеци, заяви Иванов.

По думите му преди време допреди няколко години КЕВР е изпълнявала политически поръчки и по-ниската цена на парното е била дотирана чрез по-високи сметки за ток в цялата страна.

В момента изчистихме този проблем. Хората плащат това, което коства топлинната и електрическата енергия, подчерта шефът на регулатора.

Той посочи, че през есента ще бъде направено всичко възможно цените на парното да бъдат намалени. Дали и с колко ще се понижат цените преди следващия отоплителен сезон ще зависи от цените на газа на международните пазари и възможностите за намиране на вътрешни резерви в "Булгаргаз".

Има определени тенденции, които оказват, че тя може и се надявам да бъде намалена. Причините са няколко: първо, определено движение на международните цени на суровия петрол, което през март показа едно спадане. Надявам се, че България ще предоговори с "Газпром" условията за доставка на природен газ и то в националния интерес на България, което да доведе до известно намаляване. И на трето място, това което беше изтъкнато от Томислав Дончев и Теменужка Петкова, че новото правителство ще се постарае чрез вътрешен одит да намери допълнителни резерви в дружеството "Булгаргаз", които могат да доведат до ново заявление за цени за по-ниски стойности за цената а природния газ, обясни Иванов.

По думите му цената на водата в София е поносима в сравнение с други райони на страната, а загубите по мрежата намаляват.

Няма да вземаме решения под политически диктат. Задкулисно никой не ме е натискал, но някои политици като Корнелия Нинова се опитват да ни оказват натиск чрез медиите, каза още Иван Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3907 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Умник Гюро

2017.05.16 | 14:43

5
Румен Радев е червен боклук.

2017.05.16 | 14:43

6
"УМНИЯ" А ТИ КАКВО ЛИЖЕШ ТАМ ..А НА КРАВАТА ГЪЗА ..ПОНЕ И ВДИГНИ ОПАШКАТА ,ИНАК Е НЕУДОБНА ПОЗИЦИЯТА..

2017.05.16 | 14:42

4
ЗАДКУЛИСТНО НИКОЙ НЕ МЕ Е НАТИСКАЛ ..ТОВА СТАВА ПРЕД ПОГЛЕДА НА ВСИЧКИ ..КАЗА ПЕДАЛА МУ ДЪРТ ИВАНЧО..НАВЕЛ СЪМ СЕ ПРЕД ГРОБ И МЕ СХВАНА..ТАКА ,ЧЕ ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ ..

2017.05.16 | 14:42

2
Алоооооо кой ще лъжеш бе нали си кукла на конци нямаш собствено мнение.

2017.05.16 | 14:42

3
ама заплатката, платена му от данъкоплатците може да си прибира, нали? И не го е срам ама хич!

2017.05.16 | 14:42

1
Абе цървул кого ще заблуждаваш.Ти си марионетка в ръцете на Герп. Я проверете само борда на директорите на Булгартрансгаз от какви знаещи можещи и кадърни специалисти е-роднини на политици от герп.Последното попълнение е зетя на пиарката на Байхой и негов кумец.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини