Шведската полиция извършва масови проверки след атентата

  • 09 април 2017 14:35

  • 7835
  • 2
Шведската полиция извършва масови проверки след атентата
© Getty Images (Архив)

Шведската полиция извършва проверки в околностите на Стокхолм в рамките на разследването на нападението с камион,предаде ДПА.

Говорителката на полицията Ева Нилсон потвърди за полицейска проверка в Солентуна, предградие на север от столицата, но отказа да даде повече подробности.

"Засега е арестуван само един човек", каза тя, имайки предвид 39-годишния узбекистанец, който беше задържан в петък няколко часа след атаката.

Полицията е обискирала също апартамент в южното предградие Варберг, откъдето е иззела предмети, между които чанти за лаптоп.
Според вестник "Афтонбладет" заподозреният извършител е посетил апартамента няколко часа преди нападението и се е свързал към безжична интернет мрежа.

Седем души се разпитват във връзка с атентата, заяви Йонас Хисинг от националната полиция по обществената телевизия СВТ.
Десет ранени при атаката са все още в болница. Четирима са тежко ранени.

По-късно днес на централния площад Сергелс торг, близо до търговския център Ахленс, където се вряза камионът, ще се състои възпоменателен митинг за жертвите. За днес в Швеция е обявен национален траур.

Последвайте канала на

БТА
7835 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.09 | 20:01

2
след дъжд качулка
кокиче

2017.04.09 | 20:01

1
не вярвай на чалмата крие бомба в торбата бягал от войната за да се зриви в метрата

Добави коментар

Водещи новини