Затвориха детското отделение на пловдивска болница заради зараза от морбили

  • 07 април 2017 21:21

  • 37003
  • 0
Затвориха детското отделение на пловдивска болница заради зараза от морбили
©

Детското отделение на многопрофилна болница "Свети Мина" в Пловдив е затворено заради масова зараза с морбили и ще остане под карантина до 19 април (сряда) включително.

В здравното заведение пред Централна жп гара е открита инфекция от дребна шарка, но вече са взети всички предпазни мерки, за да се спре разпространението й, декларираха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

В момента в болница "Свети Мина" се извършва дезинфекция и се почистват всички стаи и помещения, пациенти не се приемат, а свижданията са забранени поради повишена епидемиологична обстановка до 19 април, съобщава БНТ.

Всички, имали контакт със заразените, са установени и състоянието им се следи по списък, а предполагаемият инкубационен период е 21 дни, допълниха от РЗИ-Пловдив. Над 30 пациенти с морбили са преминали през Инфекциозната клиника на Университетска болница "Свети Георги" от началото на март, когато бе регистриран първия случай за заболяло двегодишно дете, до момента. 20 души вече са изписани, а други 10 все още се намират в стационара на клиниката, като повечето от тях са деца на възраст от 3 месеца до 4 години. Болничният престой е от 5 до 7 дни, а след този период болните, макар че все още не са изцяло излекувани, се освобождават за домашно лечение, тъй като вече не са заразни, обясниха специалисти инфекциолози.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
37003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини