Условна присъда за жена, опитала се да подкупи полицай

  • 07 април 2017 15:45

  • 1893
  • 1
Условна присъда за жена, опитала се да подкупи полицай
©

34-годишна от село Богдан край Добрич е осъдена условно за подкуп и за управление на кола без регистрационни табели, съобщи пресслужбата на Окръжния съд.

Наказанието й е 8 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 1000 лева.

На 11 декември миналата година Геновева Д. от село Богдан е била засечена да управлява автомобил без регистрационни табели. Освен това, шофирала без колан и без включени светлини.

Полицейските служители й съставили актовете за извършените нарушения, които тя подписала без възражения. После подсъдимата била поканена в служебния автомобил, за да даде алкохолна проба, като резултатът бил отрицателен.

Жената решила да даде подкуп, докато един от служителите й подавал актовете, като подхвърлила в скута му банкнотата с думите: "Ето, да се почерпите". Полицаите обаче не взели парите, а незабавно уведомили за случилото се дежурния в оперативната дежурна част на ОД МВР - Добрич.

Делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, след като жената е признала вината си. В резултат на това първоначално наложеното наказание от 1 година условно лишаване от свобода е намалено с една трета. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1893 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
РЕС ЕООД

2017.04.09 | 15:20

1
малко е предложила

Добави коментар

Водещи новини